Suriye'de karşılıklı tahliyeler tamamlandı

İdlib'de rejim karşıtı silahlı gruplar ve askeri muhaliflerin kuşatmasındaki Fua ve Keferya beldelerindeki tahliyeler sona erdi

Haberler 22.07.2018 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ki beldeden toplam 6 bin 900 kii iki aamada rejim bölgesine geçti

Anlama kapsamnda, rejim güçleri 1505 tutuklu sivil ve askeri muhalifi serbest brakt

Suriyenin kuzeybatsndaki dlib ilinde rejim kart silahl gruplar ve askeri muhaliflerin kuatmasndaki Fua ve Keferya beldelerindeki tahliyeler tamamland.

AA muhabirlerin yerel kaynaklardan edindii bilgiye göre, ii nüfuslu Fua ve Keferya beldelerinden dün gece geç saatlerde Esed rejimi yanls 900 kiinin rejim bölgelerine ve rejim güçlerince tutuklu 250 kiinin de muhalif bölgelere geçmesiyle karlkl tahliyeler sona erdi.

19 Temmuzda balayan tahliyeler kapsamnda iki beldeden iki aamada toplam 6 bin 900 kii rejim bölgesine geçerken, rejim güçleri de 1505 kiiyi serbest brakarak dlibe gönderdi.

Tahliyelerin tamamlanmasyla 3 yldan fazla süredir muhalifler ve rejim kart askeri gruplarn kuatmasndaki Fua ve Keferya beldeleri boaltld.

Daha önce de söz konusu beldelerden tahliyeler gerçeklemiti. Karlnda Madaya, Zebadani ve Yermük Kamp bölgeleri ile rejimin cezaevlerindeki birçok tutuklu serbest kalmt.

Fua ve Keferyay, Hizbullah ve ran Devrim Muhafzlarna bal militanlar kontrol ediyordu. Beldeler 3 yl akn süredir kuatmada olsa da rejim, havadan youn ekilde insani ve askeri yardm ulatryordu. Halkn ihtiyaçlar bu ekilde karlanyordu.

Muhalifler, iki beldeyi rejimin kuatmada tuttuu onlarca bölgede katliam yapmasn engellemek amacyla ablukaya almt.

Ana Sayfaya Git