Suriye'de rejimin askeri bölgelerine saldırı

Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin kontrolündeki askeri noktalara saldırılar düzenlendi.

Haberler 20.05.2018 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyenin srail snrnda Kuneytra ilindeki AA muhabirlerinin bildirdiine göre, sraile ait tanklar, sabah saatlerinde Kuneytrann kuzey krsalnda srail snrna yakn Tülül el-Humur bölgesinde konulu Hizbullah milislerinin bulunduu noktalara ate açt.

Öte yandan, yerel kaynaklara göre, doudaki Irak snrna hakim Deyrizor ilinde bu sabah erken saatlerde Deyrizor askeri üssü ve çevresinde iddetli patlamalar meydana geldi.

Kaynaklar, hava üssü ve çevresindeki patlamalarn, ABD veya son dönemde Suriyeye yönelik saldrlarn artran srail kaynakl olabileceini düünüyor. Rejimden saldrlara ilikin henüz açklama gelmedi.

ran destekli yabanc terörist gruplarn bulunduu Deyrizor ve Frat Vadisi bölgesinde daha önce ABD ile ran destekli gruplar arasnda gerilimler yaanmt.

RAN DESTEKçLER

srail son günlerde, Suriyede rejim ve rana bal güçlerin konuland Halep, Humus, Hama, am, Dera, Kuneytra ve Süveyda illerindeki farkl noktalara saldrlar düzenliyor.

Ülkenin orta kesimlerindeki Hama ilinde rejime bal Hama askeri havaalannda dün iddetli patlamalar meydana gelmiti. Patlamalarn gerçekletii noktada rana bal çok sayda askeri grup bulunuyordu.

srailin, Suriyeye iç sava süresince düzenledii saldrlar, güneydeki ran destekli terörist gruplarn konulu olduu alanlarda younlayor.

srail, 10 Mays gecesi Suriyede ran güçlerinin bulunduu 26 noktay füze ve topçu saldrsyla vurmutu.

Ana Sayfaya Git