Tahliyelerde sona ulaşıldı

Suriye’de Beşşar Esed rejimi ve rejim yanlısı yabancı teröristlerin kuşatmasındaki doğu Halep'te tahliye edilmeyi bekleyen 5 bin civarında sakin kaldı. 5 günlük kurtarma operasyonunda çıkartılanların sayısı 40 bine yaklaşıyor. Halep'in ardından Şam'da rejim kuşatmasındaki Zebadani ve Madaya'dan tahliyeler başlayacak.

Haberler 21.12.2016 - 08:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dou Halepten siviller ve muhalifleri tahliye eden ilk konvoy 15 Aralkta yola çkmt. Tahliye operasyonunu yürüten yetkililerden alnan bilgiye göre, bölgeden çkarlan Haleplilerin saysnn bu geceye kadar 40 bine ulamas bekleniyor.

Bölgeden ayrlan sivil ve muhalif savaçlar Türkiye snrnda muhaliflerin kontrolündeki dlibe tand.

Rusya ve Türkiyenin arabuluculuu ve garantörlüünde önceki gün salanan mutabakat gerei, muhaliflerin kuatmasndaki Fua ve Kefreya beldelerinden de tahliyeler sürdü. ii mezhebine mensup nüfusa sahip iki beldeden dünden bu yana bin 384 kii, rejim kontrolündeki bat Halepe getirildi.

Halihazrda dou Halepte tahliye edilmeyi bekleyen 5 bin kii kald.

Mutabakata göre, Halepteki süreç bittiinde amda rejim güçlerinin kuatmasndaki Madaya beldesi ve Zebadani ilçesinden tahliyeler balayacak. ki bölgeden bin 500 kiinin dlibe nakledilmesi öngörülüyor.

Dileri Bakan Mevlüt çavuolu, 2 saat önce sosyal medya üzerinden yapt açklamada, tüm tahliyelerin yarna kadar bitmesini hedeflediklerini bildirmiti.

- Tahliyeleri teröristler engellemiti

ranl General Seyid Cevad komutasndaki rejim yanls terör gruplar, geçen Perembe ve Cuma günü, dou Halepten rejim bölgesine giden tahliye konvoylarna saldrm, toplam 18 sivili öldürmütü. Atekes ve tahliyelere bandan beri kar çkarak sava suçlar ileyen gruplar, Fua ve Kefreyadan da tahliyelere izin verilmesi artn ileri sürmütü.

Halepin dousundaki muhalif güçler ile rejim güçleri arasndaki ateke ilk olarak 13 Arakta Türkiye ve Rusyann öncülüünde salanmt. ki ülke, mutabakatn garantörü olmutu.

Ana Sayfaya Git