Tanıklar anlatıyor

DEAŞ'ın elebaşı Ebubekir el-Bağdadi'nin etkisiz hale getirildiği operasyonun görgü tanıklarından Halit Neccar: "Saat 23.00 (TSİ 00.00) sularında helikopterler geldi. İlk olarak yerden helikopterlere ateş açıldı. Daha sonra helikopterlerden biri olay yerini bombaladı. İki helikopterden asker indirildiğini ve birkaç helikopterin de askerlerin üzerinde uçuş yaptığını gördük"

Haberler 29.10.2019 - 11:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DLB - Anadolu Ajans (AA), dlibde ABDnin terör örgütü DEAn eleba Ebubekir el-Badadiyi etkisiz hale getirdii operasyonun tanklarna ulat.

Suriyenin kuzeybatsndaki dlib ilinin Baria köyü yaknlarndaki operasyonda, ABD birlikleri helikopterle indirme yaparak çatmaya girmiti.

Operasyonun tanklklarndan Halit Neccar, AA muhabirine yapt açklamada, Saat 23.00 (TS 00.00) sularnda helikopterler geldi. lk olarak yerden helikopterlere ate açld. Daha sonra helikopterlerden biri olay yerini bombalad. ki helikopterden asker indirildiini ve birkaç helikopterin de askerlerin üzerinde uçu yaptn gördük. dedi.

Korkudan merdivenlerin altna saklandklarn anlatan Neccar, Helikopterden inenlerin evin yaknnda bir kii ile görütüünü ve ona bölgeden uzaklama talimat verdiklerini duyduk. Köyü sarsan 4 patlama hissettik. Bu patlamalarn ardndan görütükleri sivile Geri dönebilirsin. demiler. Ölenler yanmt ve yüzleri belli deildi. diye konutu.

Neccar, yerden helikopterlere karlk ate edildiini belirterek, Yarm saat sonra hareketlilik artt. Bir yandan karadan ate açlrken dier yandan havadan karlk verildi. Bu, saat 03.30a kadar sürdü. Yoldan geçen bir dolmu hedef alnanlar arasndayd. (Operasyon yaplan) Evin önünde kadn ve çocuk cesetleri vard. Baz yaral siviller ambulansla tand. ifadelerini kulland.

- Buray bombalasnlar diye karadan havaya k verildi

Operasyonun bir dier tan Ahmed Muhammed de Baria köyü yaknlarnda saat 23.00 (TS 00.00) sularnda helikopter sesi duyduklarn söyledi.

Muhammed, (lk operasyon) Yaklak 2-2,5 saat sürdü. Ondan sonra helikopter sesi duymadk. Keif uça geldi. 5 dakika sonra da iddetli patlamalar yaanmaya balad. ki patlama sesi duyuldu, ardndan iki patlama daha. Buray bombalasnlar diye karadan havaya k verildi. eklinde konutu.

Patlamalarn çok iddetli olduunu vurgulayan Muhammed, Bölgeden iki kilometre uzaklktaki evlerin pencere camlar krld. Kaplar koptu. Bölgeye geldik. Evler yerle bir olmu. Yerlerde ceset ve ceset parçalar vard. dedi.

Badadinin öldüü operasyon önceki gece dlibde yaplmt. Baria köyü yaknlarndaki bir hedefi, 8 ABD helikopteri ve 2 insansz hava arac (HA) youn ate altna almt. Havadan indirme yaplan operasyonun ardndan helikopterler olay yerinden ayrlmt.

Milli Savunma Bakanlndan (MSB) operasyona ilikin dün yaymlanan açklamada, ABD tarafndan dlibe dün gece yaplan operasyon öncesinde askeri makamlar arasnda bilgi alverii ve koordinasyonda bulunulmutur. ifadesi kullanlmt.

ABD Bakan Donald Trump, Beyaz Sarayda dün yapt açklamada, DEA elebann Suriyede düzenlenen operasyonla ölü ele geçirildiini açklamt.

Ana Sayfaya Git