Terör dehşeti

İngiltere, 22 Mayıs'taki Manchester saldırısının ardından bu kez başkentin merkezindeki Londra köprüsünde başlayan terör dalgasıyla sarsıldı. Saldırganlar önce insanları minibüsle ezdi, ardından turist bir mekanda bıçakla saldırdı.

Haberler 05.06.2017 - 03:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Önceki akam ngilterenin bakenti Londrann iki farkl noktasnda meydana gelen terör saldrlarnda 7 kii hayatn kaybetti, 48den fazla kii de yaraland. ngiliz polisi 3 saldrgann 8 dakika içinde etkisiz hale getirildiini duyurdu.

Borough Marketde barlara girerek insanlar bçaklayan saldrganlarn Londra Köprüsü üzerinde bir minibüsün yayalarn üzerine sürdüü belirtildi. Londra Polisi, terör olay olarak deerlendirdikleri olay sonrasnda yapt açklamada dün akam yerel saat ile 22.08 sralarnda ihbar üzerine Londra Köprüsüne hareket ettiklerini bildirdi.Polis yapt açklamada, Köprü üzerinde saatte 80 kilometre hzla giden bir minibüsün yayalarn üzerine sürüldüü ve Borough Marketde araçtan inirek barlardaki insanlar bçakladn söyledi. Polis üç saldrgann 8 dakika içinde etkisiz hale getirildiini bildirdi.

YAYALARI EZDLER

Polisten yaplan açklamada köprü üzerinde yayalar ezen minibüsün daha sonra köprünün güney ucunda bulunan Borough Pazarna yöneldii, burada araçtan çkan 3 saldrgann çevrede bulunanlar bçaklad ifade edildi. Saldrlarda yaralananlar arasnda bir de polisin bulunduu belirtildi. Londra Emniyet Müdür Yardmcs Mark Rowley, 3 erkek üphelinin ilk ihbar telefonunun polise ulamasndan sonra 8 dakika içinde vurularak öldürüldüünü aktard.

TURSTK BÖLGE

Borough Market, Londrann merkezinde çok sayda restoran, bar ve gece klubünün bulunduu popüler ve turistik bir bölge. Cumartesi akam çok sayda kiinin elenmek için tercih ettii bölgelerden biri.Metro gazetesine konuan görgü tanklar iki veya dört erkein minibüsten indiini söyledi.Terörizmle mücadele ekipleri London Bridge ve Borough Marketi kordun içine alrken silahl polislerin dün geceden beri bölgede görev banda olduunu bildirdi.

SEçM ERTELENMEYECEK

ngiltere Babakan Theresa May, Londradaki terör saldrsnn ardndan yapt açklamada, 3 teröristin masum sivillere saldrdn söylerken, ngiliz hükümetinin terörle mücadele yöntemlerini gözden geçireceini ifade etti. Terör saldrsnn ardndan 8 Haziranda düzenlenecek seçimlerin ileri bir tarihe alnmasna yönelik balatlan kampanyalara yönelik konuan May, seçimin planland tarihte meydana geleceini söyledi. ngilterede bugün askya alnan sçim kampanyalarna yarn geri dönüleceini söyledi.

ngilterede yaymlanan The Telegraph gazetesi iki hafta içinde yaanan ikinci saldrnn ardndan sosyal medyada, 8 Haziranda yaplacak genel seçimin ertelenmesi yönünde çarlar yapldn aktaryor.

TERÖR SALDIRISI

Saldrganlarn bomba düzeneini andran yelekler giydii ancak bunlarn gerçek çkmad kaydedildi. Seçim kampanyasn yarda keserek bakente dönen Babakan Theresa May, yapt yazl açklamada, polisin olay potansiyel terör saldrs olarak ele aldn bildirmiti.

Londra polisinin kendisine bal olarak çalt belediye bakan Sadk Han da yapt açklamada, olay dorudan terör saldrs olarak nitelendirdi. Babakan Mayin bakanlnda bu sabah üst düzey güvenlik bürokratlarnn da katlaca bir acil durum kabine toplants (Cobra) yaplaca açkland.

NGLTERE BAKANI MAY

Olayla ilgili bilgi aldktan sonra ksa bir açklamada bulunan ngiltere Babakan Theresa May, Olay terör saldrs olarak deerlendiriyoruz dedi. May, yarn sabah acil güvenlik toplants yapacak. ABD Bakan Trumpn da danmanlarndan olaya dair bilgi ald örenildi. Trump, Twitterdan yapt açklamada ngilterenin yanndayz mesaj verdi.

Ana Sayfaya Git