Topçular vuruyor Peşmerge ilerliyor

Buna göre Türk topçusu DAEŞ'e karşı Peşmerge'ye atış desteği vermeye başladı.

Haberler 24.10.2016 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Pemerge güçleri, terör örgütü DEA kontrolündeki Baika kasabasna sabah saatlerinde operasyon balatmt. Son gelimelerde Reutersn geçtii habere göre Pemerge güçlerinin Baikada kontrolü salad bildirilmiti. Babakan Binali Yldrm, Baikadaki birliklerden DEAe kar top atlaryla ilgili olarak Pemerge DAEe kar destek istedi. Türk askeri obüslerle destek veriyordedi.

Pemerge güçlerini sabah saaterinde terör örgütü DEA kontrolündeki Baikaya balatt operasyonda Türk topçusu Pemergeye at destei veriyor. Gün içinde yaplan açklamalarda Pemergenin bölgede kontrolü salad ancak operasyonlarn sürdüü bilgisi paylalmt.

Pemerge güçleri, Irakn Musul kentinin kuzeyindeki Baikay DEA terör örgütünden ald. Reutersin haberine göre, bir ABD yetkilisi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Bakan Mesud Barzaninin ABD Savunma Bakan Ashton Carter arayarak, Baikann DEAten temizlendiini bildirdiini açklad.

Pemerge güçlerinin Baika kent merkezine girdii ancak gazetecilere henüz izin verilmedii belirtildi. Operasyonda ABD askerleri de ön cephelerde yer alyordu. Baikada operasyon bölgesi Türk askerinin bulunduu üsse yakn bir mesafede bulunuyordu.

OPERASYON 06.45TE BALADI

Musul Operasyonunun ikinci aamas olan Baika harekat bugün sabah 06.45 sralarnda Pemerge Özel Kuvvetleri Zerevani güçleri tarafndan balatld. Irakta terör örgütü DEAn elinde tuttuu Musulun kurtarlmas operasyonun 7nci gününde, Pemerge güçleri kentin kuzeydousundaki Baika kasabasn geri alnmak için harekete geçti. Irak Kürt Bölgesel Yönetimine (IKBY) bal Pemerge güçleri, kuzeydou bölgesinde yer alan Baika ve Naweran cephelerinde sabahn erken saatlerinde DEAn elinde tuttuu kasabaya doru ilerlemeye balad. Saat 14.00da Iraktaki Pemerge güçleri DEA kontrolü altndaki Baikada kontrolü salad

KADIN PEMERGELER DE VAR...

Bu sabah balatlan operasyona kadn Pemerge ve ABDli askerlerin de çatmalarn iddetli bir ekilde yaand ön cephelerde yer almas dikkat çekti. Irak ordusu, dün Musulun Hemdaniye ilçesi ve Bertlla kasabasnda kontrolü tamamen salamt. Irak Babakan Haydar el badi, 17 Ekim tarihinde Musulu kurtarma operasyonun güney, dou ve kuzey bölgelerinden baladn duyurmutu.

3 KÖYÜ ELE GEçRDLER

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Genelkurmay Bakan General Cemal Muhammed, AA muhabirine yapt açklamada, Musulu kurtarma operasyonunun 7nci gününde Pemerge güçleri, Naweran ve Baika cephelerinde ilerlemeye devam ediyor. ifadelerini kulland. Her iki cephede 3 köyün Pemerge güçleri tarafndan kontrol altna alndn aktaran Muhammed, Güçlerimiz Naweran ve Baika cephelerindeki 3 köyü kontrol altna ald ve dier bir köyde de ilerliyor. dedi. Pemerge güçleri, her iki cephede yer alan Omer Kamç, Faziliye ve Trbize köylerine girdi ve Tizxirab da ise çatmalar devam ediyor.

IKBYye bal Özel Kuvvetler (Zeravani) Birliklerinin Musulun kuzeydousunda yer alan Baika ve Naweran Cephesinde sonra ayn noktada birlemeye yakn olduklar ifade edildi. Operasyonun balad ilk saatlerde, DEAn Omer Kamç köyünde bomba yüklü araç ile saldrd ancak Pemerge güçlerinin Milan olarak adlandrlan tanksavarlarla saldrlar püskürttü belirtildi.

RANLI KÜRTLER PEMERGEYE DESTEK çN çN CEPHEDE

Kadn ve erkek Pemergeleriyle Naweran Cephesine gelen rana muhalif Kürdistan Özgürlük Partisi Genel Bakan Yardmcs Hüseyin Yezdanpenah, yapt açklamada, IKBYli Pemergelere destek vermek için çatmalara katldklarn söyledi.Terör örgütü DEA, iki buçuk yldan uzun bir süredir, çounlukla Hristiyan ve Ezidilerin yaad söz konusu kasabay elinde tutuyor.

MUSUL KENT MERKEZNE 10 KLOMETRE

Pemergeyle Musul kent merkezi arasndaki mesafe 10 kilometreye kadar dütü. Ninova Ortak Operasyonlar Komutanlnda görevli Albay Gazi Salih, Naweran ve Baika cephelerindeki Pemerge güçleri ayn noktada bir araya geldi. Bu güçler u anda kasabay kontrol etmek için ortak bir ekilde topyekün saldrda. ifadelerini kulland.

Pemerge güçlerinin iki cepheden Musul Vadisinde birlemesi DEAn kasaba içerisindeki gücünü zayflatacaktr. diyen Salih, Kendilerini savunacak lojistik desteklerinin kalmamas, örgütün hzl bir ekilde bozguna uratlmasn salayacaktr. dedi.

çatma bölgesindeki Pemerge komutanlarndan edinilen bilgilere göre, Irak Kürt Bölgesel Yönetimine bal Özel Kuvvetler (Zerevani), çounlukla Hristiyan ve Ezidilerin yaad Baikay kurtarmak için u ana kadar 10 kilometre ilerleme kaydetti.

Pemergelerin ayn noktada birlemesi, kasaba içerisindeki militanlarn Musul kent merkezi ile balantsnn kesildiini ve kuatlmaya balandn gösteriyor.

Ana Sayfaya Git