Trump'a uyarı: Türkiye ile savaş kontrolden çıkar

Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Donald Trump'ın Suriye'den çekilme açıklaması hakkında "Suriye'den erken çekilirsen, Türkiye'yle YPG arasındaki savaş kontrolden çıkar" sözleriyle itiraz etti.

Haberler 03.04.2018 - 08:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD Bakan Donald Trumpn çok yaknda Suriyeden çekileceiz, brakalm bakalar ilgilensin sözlerinin üstüne Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Suriyeden çekilmenin verilecek en kötü karar olduunu, ABDnin çekilmesinin Türkiyeyle Kürtler arasndaki gerilimi artraca yorumunu yapt.

BAKANIN VEREBLECE EN KÖTÜ KARAR OLUR

Fox Newsa konuan Graham, Bu, bakann verebilecei en kötü karar olur. Bu filmi daha önce gördüm, Obama Irakta aynsn yapt. DEA köeye skt. Eer onlar rahatlatmak istiyorsanz, Amerikan askerlerini çekersiniz. Bu bir faciaya yol açar. Suriyede hl 3 binden fazla DEA militan var. Eer askerlerimizi yakn zamanda çekersek DEA geri döner, Türkiyeyle YPG arasndaki sava kontrolden çkar ve am, hiçbir Amerikan varl olmadan ranllara vermi olursunuz. ifadelerini kulland.

YPGYE YARDIMI DA KESMT

Trump geçen hafta Ohioda destekçilerine hitap ederken çok yaknda Suriyeden çekileceiz, brakalm bakalar ilgilensin demiti. ABD Bakannn YPGnin kontrolündeki bölgeye 200 milyon dolarlk yardm da dondurduu ortaya çkmt.

Ana Sayfaya Git