TSK operasyona hazır

ABD, Fırat'ın doğusunda bir yandan Türkiye ile güvenli bölge çalışmalarını sürdürürken, bir yandan da bölgeyi kontrol altında tutan PKK/YPG'ye lojistik desteğini sürdürüyor. ABD’nin ikili tavrı nedeniyle Türkiye, birden fazla seçeneği göz önünde bulundurarak, hazırlık yapıyor.

Haberler 26.09.2019 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK/YPGnin Fratn dousundaki tüm faaliyetlerinin izlendiini, stratejik hedeflerinin belirlendiini belirten güvenlik kaynaklar, teyakkuz halinde bekleyen TSKnn kara ve hava harekat için hazr olduunu söyledi.

Türkiye, snr güvenliini salamak ve Suriyenin kuzeyinde PKK/YPGnin oluturmak istedii terör koridorunu engellemek ve yerlerinden edilmi sivillerin geri dönüünü salamak için Fratn dousuna yönelik harekat sinyali verdi. Türkiyenin kararlln ortaya koymas üzerine Austos aynn ilk haftas ABDli heyet, Ankaraya gelerek Milli Savunma Bakanlnda bir dizi toplantya katld. Toplantlarda Fratn dousuna Türkiye ve ABD tarafndan ortak tesis edilecek güvenli bölge kurulmas karar alnd.

BÖLGEDE 6 HAVA, 2 KARA DEVRYES

Varlan mutabakatn ardndan Suriye snrndaki anlurfann Akçakale ilçesinde Müterek Harekat Merkezi kuruldu. lk etapta Suriyenin kuzeyindeki hava sahas Türkiyeye ait insansz hava araçlarna açld. Ardndan da iki ülke helikopterleri ortak hava devriyesi gerçekletirildi. Bugüne kadar Fratn dousunda keif ve gözetleme faaliyeti için 6 hava devriyesi gerçekletirildi.

Geçen sürede, güvenli bölgenin tesis edilecei bölgede, Türk ve ABD askerleri, zrhl araçlarla 2 de kara devriyesi yapt.

ABD, ÖRGÜTE LOJSTK DESTEN SÜRDÜRÜYOR

Türkiye ile güvenli bölge çalmalarn sürdüren ABD, dier yandan da PKK/YPGye lojistik desteini sürdürüyor. Terör örgütünün halen Türkiye snrna yakn noktada varln sürdürmesi, tahkimatlarnn tahrip edilmemesi gibi nedenler, tepkilere neden oldu. ABDnin bu ikili tavr, Türk tarafnda rahatszla yol açt.

ERDOANDAN SINIR ÖTES HAREKAT MESAJI

Zira Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Eylül ay sonuna kadar Fratn dousunda kendilerinin istedii noktaya gelinmemesi durumunda, yine snr ötesi harekat mesaj verdi.

TSK OPERASYON çN HAZIR

Demirören Haber Ajansna bilgi veren güvenlik kaynaklar, PKK/YPGnin Fratn dousundaki tüm faaliyetlerinin izlendiini, stratejik hedeflerinin belirlendiini söyledi. Kaynaklar, istihbarat birimlerinin örgütün bölgedeki yaplanmasyla ilgili tüm bilgileri TSKya aktardn, teyakkuz halinde bekleyen güvenlik güçlerinin hem hava hem de kara operasyonu için hazr olduunu söyledi.

TERÖR ÖRGÜTÜ YER ALTINA çEKLD

Ayn kaynaklar, PKK/YPGnin Zeytin Dal Harekat ile özgürletirilen Afrinde olduu gibi, yer altna çekilip, Türk askerinin olas harekat için hazrlk yaptn açklad. Hazrlanan tüneller ve yer altndaki snaklarn ayn zamanda örgüt üyelerini motive etmek için de kullanld ifade edildi. Örgüt üniformalarn çkartan teröristlerin sivillerin arasna kart da bildirildi.

AFRNDEN TACZ EDYORLAR

Terör örgütünün Afrine yönelik taciz saldrlar yaptn, alann geni olmas nedeniyle zaman zaman szmalarn da olabildiini ifade eden güvenlik kaynaklar, özellikle sivil halkn hedef alnarak korku ve panik yaratmaya çaltn bildirdi. Terör örgütünün bu saldrlar TSKy ve Türkiyeyi kkrtmak amaçl yapt, gerekli karln da verildii kaydedildi.

Ana Sayfaya Git