Türk Kızılay'dan İdlib'deki çatışmalardan kaçanlara yardım eli

Güvenli gördükleri Türkiye sınırındaki zeytin ağaçlarının altına sığınan Suriyelilere çadır, soba ve gıda yardımı yapılıyor

Haberler 17.02.2020 - 09:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Kzlay, dlib ve çevresindeki çatmalardan kaçarak zeytin aaçlarnn altna snan Suriyelilere yardm eli uzatt.

çatmalardan kaçarak güvenli gördükleri, Türkiye snrnn yaknlarnda bulunan Mashhad Ruhin bölgesindeki zeytinlie snan Suriyeli ailelere, Türk Kzlay ekiplerince çadr ve soba kurulumu yapld.

Yatak, battaniye ve gda malzemesi yardmnda da bulunan ekipler, evlerini terk etmek zorunda kalan Suriyelilere sndklar bölgelerde destek olmaya çalyor.

Türk Kzlay Snr Ötesi Yardmlar Sorumlusu Hakan Sar, yapt açklamada, dlibin güneyinde yaanan çatmalar ve ar bombardmanlar nedeniyle halkn büyük bir ksmnn kuzeye doru göç etmek zorunda olduunu anlatt.

KIZILAY DESTE

Türk Kzlay olarak bu göç hareketine duyarsz kalmadklarna dikkati çeken Sar, Özellikle böyle zeytin aaçlarnn altnda tespit ettiimiz, çadr olmayan ailelere çadr kurma suretiyle barnma ihtiyaçlarn karlyoruz. Ayn zamanda ekiplerimizin tespit etmi olduu, ayn çadrn içerisinde yaayan iki veya üç aileye ulaarak onlara ayr çadrlar salam oluyoruz. Tabi çalmalarmz sadece barnma ihtiyacyla kalmyor, onlarn gdasn, hijyenini, soba ihtiyaçlarn da karlyoruz. diye konutu.

çocuklar da unutmadklarn belirten Sar, bisküvi, çikolata datarak onlar da mutlu etmeye çaltklarn söyledi.

Ekiplerin gece gündüz demeden çalmalarna devam ettiini kaydeden Sar, bölgedeki ihtiyacn çok fazla olmasndan dolay baçlarn katklarn beklediklerini sözlerine ekledi.

Öte yandan Türk Kzlay, Afrin ve Cinderes bölgelerinde de çadr kurulumu ve insani yardm malzemesi datmn sürdürüyor.

Ana Sayfaya Git