Türkiye'nin Suriye'deki eğitime desteği sürüyor

Suriye'de Zeytin Dalı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Afrin'in doğusunda yer alan Meryemin kasabasında, tadilatı Tekden Koleji desteğiyle Yesevi Hareketi Derneğince tamamlanan okulun açılışı yapıldı.

Haberler 24.09.2018 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyenin kuzeyinde Türkiye snrndaki yer alan Afrin ilçesi Türk Silahl Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafndan 18 Mart 2017 tarihinde terörden temizlenmiti.

Halkn büyük çounluunun geri döndüü Afrinin Meryemin kasabasnda yaayan çocuklar okullu olmann heyecann yaad.

Tekden Koleji desteiyle Yesevi Hareketi Dernei tarafndan onarlan ve mefruat tamamlanan okulda, yaklak bin 600 çocuun eitim görecei belirtildi.

Okulun açlna Dirili Erturul dizisinde Abdurrahman Alp karakterini canlandran Celal Al, dizinin yapmcs Kemal Tekden ve Tekden Eitim Kurumlar yetkilileri ve Suriye Türkmen Meclisi Bakan Dr. Muhammed Vecih Cuma katld.

ki ayr bölümden oluan ilk ve ortaokul örencilerinin eitim görecei okulda 16 snf bulunuyor.

Okulda eitim görecek örenciler, açla katlan heyeti 16 Türk bayra flamalaryla karlad.

Açlta örencilere çeitli hediyeler datld.

AA muhabirine konuan Yesevi Hareketi Dernei Bakan Mahmut Cömert, unlar kaydetti:

Zeytin Dal operasyonuyla kahraman Mehmetçiimiz ve yiit ÖSO unsurlar tarafndan özgürletirilen Afrine bal Meryemin kasabasnda çocuklarmzn ihtiyac olan bu okulun tadilatn bitirmenin mutluluunu yayoruz. Eitimden mahrum kalan Suriyenin gelecei olan bu çocuklara Yesevi Hareketi Dernei olarak eitim skntlarn çözebilmek için Tekden Koleji ve gönüllerimizin destekleriyle okulun açln gerçekletirdik.

Ana Sayfaya Git