Türkmenler Habur'da Kerkük için eylem yaptı

KENDİLERİNE 'Türkiye Yörük Türkmen Beyleri' adını veren çeşitli illerde yaşayan 150 kişi, Şırnak'ın Silopi İlçesi'ndeki Habur Sınır Kapısı’na gelerek, Kerkük Türkmenleri için destek eylemi düzenledi.

Haberler 23.10.2017 - 08:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hatay ve Gaziantepin yan sra Türkiyenin farkl kentlerinde yaayan ve kendilerine Türkiye Yörük Türkmen Beyleri adna veren yaklak 150 kii, 3 otobüsle Silopi lçesindeki Habur Snr Kapsna gelerek, Kerkükteki Türkmenler için destek eyleminde bulundu. Gümrük sahas içerisindeki Kerkük Türkmen Cephesi Bürosu önünde otobüslerden inen grup, Kerkükte yaayan Türkmenlerin skntlarna destek vermek adna basn açklamas düzenledi. Yörüklere ait yöresel kyafetlerin giyildii alanda Türk ve Türkmen bayra birlikte açld. Ellerinde Buradayz kavim karde yazl pankart açan grup, Hatay Büyükehir Belediyesinin bünyesindeki mehteran ekibi çeitli mar ve arklar seslendirdi.

BZ BÖLGEMZDE SAVA STEMYORUZ

Grup adna basn açklamasn okuyan Cengiz çetinöz, Türkiyedek ehirler ne ise Türkmenlerin yaadklar ehirlerin kendileri için ayn anlam tadn ifade ederek, Bölgedeki emperyalist güçler bu bölgenin üzerinden elini çektii zaman burada Rabbimin yaratt Arab, Kürdü, Türkmeni, Hristiyan, Müslüman hepsi kardeçe binlerce yldr burada yaad, bundan sonrada yaayacaklardr. Biz bölgemizde sava istemiyoruz. Biz bölgemizde huzur istiyoruz. Biz illegal oluumlar istemiyoruz. O bölgede binlerce yldr yaayan halklarn özgürlüünü, bamszln ve oradaki demokratik yapnn korunmasn istiyoruz. Orada 3 milyon Türkmen soydamz vard. Orada IDin geldii günden sonra 1 milyon kii göç etti. Maalesef göç edenler deiik yerlere gitti. Zulüm, bask, iddet orada devam etmektedir. Bu iddetin bir an önce durup, göç edenlerin tekrar vatanlarna gitmesini istiyoruz. Barzani oyunlara gelme. Emperyalistlerin oyununa gelerek bölgede hainlik yapma. Hiçbir hainin yanna bu dünyada hainlii kalmamtr. Zalimlii kalmamtr dedi.

Türkmenlerin Haburda yapt eyleme çevrede bulunan kamyon oförleri vatandalar büyük ilgi gösterdi. Toplu fotoraf çekilmesinin ardndan grup Habur Snr Kaps önüne geçti. Kerkük Türktür Türk kalacak sloganlar eliinde Türkmen bayra açmalarnn ardndan otobüslerine binerek ilçeden ayrld.

Ana Sayfaya Git