Türkmenler, yeni hükümette yer almakta kararlı

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşet Salihi, bugün Irak'ta gerçekleştirilen genel seçimi değerlendirerek, Türkmenler seçimlere yoğun katılım sağlayarak kurulacak yeni hükümette yer almaya kararlı olduklarını belirtti.

Haberler 13.05.2018 - 11:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salihi, Irakn Kerkük kentinde oyunu kullandktan sonra, AA muhabirine yapt açklamada, özellikle Kerkük ve Türkmenlerin younlukla yaadklar kentlerde seçime youn katlm salayarak yeni hükümette yer almay hedeflediklerini dile getirdi.

Iraktaki siyas karar alma organlarndan tam 100 yldan beri uzak tutulmalarna ramen Türkmenlerin yok olmadna dikkati çeken Salihi, Hükümetteki siyasi karar mekanizmasnda Türkmenler etkin olmal. Ülkenin her yerinden seçimleri kazanan Türkmen milletvekilleri ile hükümette Türkmen grubu oluturarak siyasi kararda etkin yer almak hedefimizdir. ifadesini kulland.

Bu seçimlerden sonra artk Irakn sadece Sünni, ii ve Kürtlerden olumadn ortaya koymak istediklerine dikkati çeken Salihi, Irakn artk Türkmen, Arap, Kürt, ii ve Sünnilerden olutuu bilinmeli.Türkmenler olarak bunu ortaya koymaya çalyoruz. eklinde konutu

ERBL VE SÜLEYMANYE BZDEN UZAK DURSUN

Seçimlerden sonra Kerkük sorununun çözümü önceliimiz olacaktr. ifadesini kullanan Salihi, öyle devam etti:

Kerküklüler arasndaki sorundan Erbil ve Süleymaniye ellerini çekmeli. Bu, Kerküklü Türkmen, Arap ve Kürtler arasnda çözülerek ve Badat ile paylalacak sorunlardr. Ne zaman ki bizim aramza girildi o zaman çkmaza girdik.

Kerkük için (Erbil ve Süleymaniye) herkesin kendi çkar dorultusunda çözüm ürettiklerini belirten Salihi, Kerkük sorunu sadece ve sadece Badat ile çözülecektir. dedi.

37 milyon nüfuslu Irakta, yaklak 24 milyon kaytl seçmen, bugün sabahn erken saatlerinde terör örgütü DEA sonras ilk genel seçimler için sandk bana gitmeye balad.

Ana Sayfaya Git