Yıldırım-Merkel görüşmesi, işbirliğinde mutabakat

Başbakan Yıldırım ile Almanya Başbakanı Merkel görüşmesinde, önümüzdeki dönemde diyalog ve işbirliğinin devam ettirilmesi üzerinde mutabık kalındı.

Haberler 19.02.2017 - 11:05 Son Güncelleme : 19.02.2017 - 11:13

MÜNH- Babakan Binali Yldrm ile Almanya Babakan Angela Merkel görümesinde, önümüzdeki dönemde diyalog ve ibirliinin devam ettirilmesi üzerinde mutabk kalnd. Babakanlk Basn Merkezinden yaplan açklamaya göre, Yldrm, Almanyay ziyareti kapsamnda katld 53. Uluslararas Münih Güvenlik Konferans çerçevesinde, etkinlie evsahiplii yapan Almanya Babakan Angela Merkel ile ikili bir görüme gerçekletirdi.

Türkiye-Almanya ilikilerinin son dönemde karlkl üst düzey ziyaret ve temaslarla tekrar ivme kazanmasndan duyulan memnuniyetin dile getirildii görümede, önümüzdeki dönemde diyalog ve ibirliinin devam ettirilmesi üzerinde mutabk kalnd.

Görümede, ekonomiden kültüre, siyasetten askeri alana çok boyutlu ilikilerin bulunduu Almanya ile ikili ve bölgesel ibirlii konular ele alnd. Güvenlik ve terörle mücadele konularnn da gündeme geldii görümede, Babakan Yldrm, Avrupay da yakndan ilgilendiren DEA, FETÖ ve PKK/PYD gibi terör örgütleriyle mücadele konusunda dost ve müttefik Almanya ile ibirlii olanaklarn ve bu konudaki beklentileri dile getirdi.

Toplumsal ve kültürel konularda diyalog ve i birlii imkanlar üzerinde durulan görümede, bu balamda güncel gelimeler de ele alnd. 3 milyonun üzerinde Türk kökenli insann Almanya ile ikili ilikilerde oynad önemli rol bir kez daha teyit edildi. Görümede Merkel de Türkiye ile diyalog ve ibirliinin sürdürülmesi konusundaki arzularn dile getirerek, yakn bölgedeki istikrarszlklar, düzensiz göç ve terörle mücadelede ikili ibirliinin önemine vurguda bulundu.

Ana Sayfaya Git