Yardımı reddetti!

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, ülkesinin yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele konusunda ABD yönetiminin yardım teklifini kabul etmediğini söyledi.

Haberler 23.03.2020 - 11:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hamaney, ran devlet televizyonundaki Nevruz konumasnda, dünyay saran koronavirüsle ilgili açklamalarda bulundu.

ABD yönetimini, rann en kötü düman olarak nitelendiren Hamaney, ABD yöneticileri yalanc, tamahkar, arlatan, merhametsiz ve teröristtir. Ne kadar kötü sfat varsa onlarda mevcuttur. dedi.

- Siz, bu virüsü üretmekle suçlanyorsunuz

Hamaney, dünyann uluslararas bir virüs salgn ile kar karya olduuna dikkati çekerek, Amerikallar kaç kez, Bizden isteyin, rana ilaç ve tedavi konusunda yardma hazrz teklifinde bulundular. Bu ilginç bir açklama. Öncelikle siz kendi derdinize çare bulun. Eer elinizde varsa kendiniz için kullann. ifadesini kulland.

ABD yönetiminin, koronavirüsü üretmekle suçland deerlendirmesinde bulunan Hamaney, unlar söyledi:

Siz bu virüsü üretmekle suçlanyorsunuz. Bu iddiann ne kadar doru olduunu bilmiyorum ama böyle bir iddia söz konusuyken, hangi mantk sahibi sizin vereceiniz ilaca güvenir. lacnz hastal daha da arttrabilir veya kalc hale getirebilir. Sizin buraya doktor olarak göndereceiniz kiiler, ürettikleri zehrin etkilerini yakndan görmek için geleceklerdir. Söylendiine göre ranllarn genetiine uygun olarak virüsün bir bölümü ranllar için üretilmi. ranllardan kimse, Amerikallarn bu teklifini kabul etmedi, etmeyecektir.

Hamaney, Washingtonun Tahran yönetimine söz konusu virüsle ilgili ne zaman ve ne tür bir teklifte bulunduunu ise açklamad.

çinde ortaya çkan Kovid-19, randa ilk olarak 19 ubatta Kum kentinde görülmü, ardndan ülkenin tamamna yaylmt.

ran Salk Bakanl, dün itibaryla ülkede Kovid-19 kaynakl can kaybnn 1556ya yükseldiini, vaka saysnn ise 20 bin 610 olduunu açklamt.

Ana Sayfaya Git