Yine insanlık dışı saldırılar!

İsrail askerleri El Halil'de gösteriye müdahale etti.

Haberler 23.02.2019 - 11:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

EL HALL - srail askerleri, igal altndaki Bat eriann El Halil kentinde El Halil Camii (Harem-i brahim) Katliam yl dönümü dolaysyla düzenlenen gösteriye müdahale etti.

Filistin Kurtulu Örgütüne (FKÖ) bal Yerleim Birimleri ve Ayrm Duvarna Direni Heyetinin çars üzerine çok sayda kii El Halil kentinin orta kesiminden hareket ederek baz caddelerde gösteri düzenledi.

srail askerleri, göstericilere, kentte 1994ten beri kapal olan ehitler Caddesine ulatklarnda plastik mermi ve göz yaartc gaz bombasyla müdahale etti. Müdahale sonucu baz göstericiler gazdan etkilendi.

Yerleim Yerleri Kart Gençler Topluluu Sözcüsü Muhammed Zagir, AA muhabirine yapt açklamada, Bugün, Harem-i brahim Katliamnn 25. yl dönümü dolaysyla gösteri düzenliyoruz. ehitler Caddesinin açlmasn ve iledii suçlardan dolay srailin hesaba çekilmesini istiyoruz. dedi.

Zagir, Uluslararas toplumu, (Filistinli) vatandalar korumaya, kapal ev ve dükkanlarn açmalar için müdahale etmeye çaryoruz. diye konutu.

srail, El Halilin Eski ehir bölgesinde yllardan beri yaklak bin 800 dükkan kapal tutuyor.

Harem-i brahim Camisi

El Halildeki Harem-i brahim Camisinin altnda yer alan maarada Hazreti brahim ve hanmnn kabirlerinin yan sra Hazreti shak, Hazreti Yakup, Hazreti Yusuf ve hanmlarnn mezarlar bulunuyor.

srailin 1967 ylndan beri igal altnda tuttuu Bat eriada bulunan cami, 25 ubat 1994te sabah namazn klan Müslümanlarn üzerine ate açan Yahudi bir fanatiin eyleminden sonra kapatlm ve yeniden açldnda ise yarsndan fazlas Yahudilere tahsis edilmi ekilde ikiye bölünmütü.

Tarihe El Halil Camii (Harem-i brahim) Katliam olarak geçen saldrda 29 Filistinli ehit olmu, 150den fazla kii yaralanmt.

Hazreti shak ve hanmnn bulunduu kabirler Müslümanlara ayrlan ksmda kalm, dierleri ise Yahudilere ayrlan ve sinagoga çevrilen bölümlerde braklmt.

Caminin bölünmü ksmlar ylda onar gün karlkl olarak Müslüman ve Yahudi ziyaretçilere açlyor.

Ana Sayfaya Git