Yunanistan'ın düzensiz göçe karşı yüzen bariyer planı tepkilere yol açtı

Ana muhalefet SYRİZA, "Halkımızın dayanışma duygusunu ve insanlığını rencide eden, Avrupa ve uluslararası standartları ihlal eden bir utanç eylemi." dedi.

Haberler 03.02.2020 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yunan hükümetinin Ege adalarndaki düzensiz göçmen geçilerini engellemek amacyla yüzen bariyer kullanlmasna yönelik plan muhalefet partileri ve sivil toplum kurulularnn tepkisine yol açt.

Ana muhalefet partisi SYRZA tarafndan yaplan açklamada, hükümetin yüzen bariyer kullanma plan insanlk d olarak nitelendirildi.

Açklamada, halkmzn dayanma duygusunu ve insanln rencide eden, Avrupa ve uluslararas standartlar ihlal eden bir utanç eylemi ifadeleri kullanld.

Uluslararas Af Örgütü Yunanistan Direktörü Gavriil Sakelaridis konuyla ilgili, Yeni Demokrasi hükümeti, yasa d bir uygulamay hayata geçirmek için yasal bir yol bulmaya çalyor. dedi.

Yüzen bariyer plannn birçok soru iaretine neden olduunu belirten Sakelaridis, plann iltica hakk gibi temel haklar ihlal ettiini savundu.

Avrupa Birlii (AB) Komisyonundan yaplan açklamada ise hükümetin bariyer kullanma plann basndan örendik. Ne planladklarn ve bariyer kurmakla neyi hedeflediklerini daha iyi anlayabilmemiz için Yunan makamlaryla temasa geçeceiz. ifadelerine yer verildi.

Yunan hükümeti, Ege adalarndaki düzensiz göçmen geçilerini engellemek amacyla yüzen bariyer kullanlacan açklamt. 2 bin 700 metrelik bariyerin, 50 santimetresi denizin üzerinde kalacak ekilde 1 metre 10 santim yüksekliinde olmas ve yanp sönen klarla donatlmasnn planland duyurulmutu.

Birlemi Milletler Mülteciler Yüksek Komiserlii (UNHCR) verilerine göre, 2019da Yunanistana giri yapan göçmen says 59 bin 726ya ulat.

Ana Sayfaya Git