LGS başvuruları başladı

1 Haziran'da yapılacak olan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) için başvurular dün itibariyle başlayıp, son başvuru tarihi 14 Nisan.

Haberler 04.04.2019 - 00:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

8. snf örencileri, 3-14 Nisan tarihlerinde LGSye bavurabilecek. Snav giri belgeleri 22 Maysta yaymlanacak ve snav 1 Haziranda yaplacak. Sonuçlar ise 24 Haziranda açklanacak.

Milli Eitim Bakanlnca, 2018-2019 eitim öretim yl sonunda snavla örenci alacak ortaöretim kurumlarna ilikin merkezi snav bavuru ve uygulama klavuzu açkland. Klavuzda, listesi ve kontenjanlar verilen merkezi snavla örenci alacak fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlar ve özel program ve proje uygulayan ortaöretim kurumlarna örenci seçmek amacyla yaplacak merkezi snav ile ilgili usul ve esaslar yer ald.

Buna göre, LGS kapsamnda 1 Haziran 2019da yaplacak merkezi snav bavurular, bugün itibaryla balatld. Bavurular, 14 Nisana kadar sürecek. ki oturum olarak düzenlenecek snav, 8. snf öretim programlar esas alnarak yaplacak. Snav, iki bölüm halinde ve ayn gün uygulanacak. Snavda çoktan seçmeli 90 soru sorulacak.

Türkiye saatiyle birinci oturum 9.30da ve ikinci oturum 11.30da balayacak. Merkezi snav bavurular istee bal olacak ve snava katlmak isteyenler, bavurularn bugünden itibaren 14 Nisana kadar elektronik ortam üzerinden örenim gördükleri okullara yapacak.

SAYISAL ALAN TESTNN SÜRES 20 DAKKA ARTIRILDI

Snav, 8inci snf öretim programlar esas alnarak yaplacak. Snav, iki oturum halinde uygulanacak, çoktan seçmeli 90 soru sorulacak ve ayn gün yaplacak. Birinci oturumda, 8inci snf Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inklap tarihi ve Atatürkçülük ile yabanc dil, ikinci oturumda ise matematik ve fen bilimlerinden sorular yöneltilecek.

Klavuza göre Bakanlk, 60 dakika olan saysal alan snav oturumunun süresini 20 dakika uzatarak 80 dakikaya çkard. Buna göre snavn birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluacak ve 75 dakika süre verilecek. kinci bölüm ise 40 soruluk saysal alan testinden oluacak ve 80 dakika süre tannacak.

GR BELGELER, 22 MAYISTA

Örencilerin fotorafl snav giri belgesi, 22 Mays 2019dan itibaren elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafndan alnacak, mühürlenerek onaylandktan sonra örenciye teslim edilecek.

Sözel ve saysal bölümlere ait alanlarn her bir alt testi için doru ve yanl cevap saylar belirlenecek. Her bir örencinin her bir alt testine ait ham puan, ilgili teste ait doru cevap saysndan yanl cevap saysnn üçte biri çkarlarak bulunacak.

Merkezi snav sonuçlar, 24 Haziran 2019da https://www.meb.gov.tr internet adresinde ilan edilecek. Örencilere snav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek.

TARH LSELER LSTEDE

Klavuz ekinde, merkezi snavla örenci alacak fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlar ve özel program ve proje uygulayan ortaöretim kurumlar da açkland. Buna göre, Türkiye genelinde bin 531 liseye merkezi snav ile örenci yerletirilecek. Bu liseler arasndaki baz meslek liselerinin sadece belirlenen dal ve alanlarna örenci yerletirilmesi yaplacak.

Bu okullarn toplam kontenjan 139 bin 120 oldu.

Öte yandan Bakanlk, baz tarihi liseleri de merkezi snav ile örenci alacak okullar listesine dahil etti. Buna göre, Konya Anadolu Lisesi, Kastamonu Abdurrahman Paa Anadolu Lisesi, Trabzon Kanuni Anadolu Lisesi, Kars Alpaslan Anadolu Lisesi, Tokat Gazi Osman Paa Anadolu Lisesi, Yozgat Anadolu Lisesi, Erzincan Anadolu Lisesi gibi tarihi liselere merkezi snavla örenci yerletirilecek.

Ana Sayfaya Git