5 bin 647 işçi istifa ettirildi

Hak-İş Genel Başkanı Arslan, konfederasyona bağlı sendikalardan 5 bin 647 işçinin istifa ettirildiğini bildirdi.

Haberler 20.04.2019 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hak- Genel Bakan Mahmut Arslan, konfederasyona bal sendikalardan 5 bin 647 içinin istifa ettirildiini bildirdi.

Arslan, 31 Mart yerel seçim sonuçlar ve içiler üzerindeki etkilerine ilikin Hak- Genel Merkezinde düzenledii basn toplantsnda, seçimlere katlmn yüksek olmasnn demokrasi açsndan önemli ve anlaml olduunu söyledi.

Seçim gecesi Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ve muhalefet liderlerinin açklamalarna deinen Arslan, Sandk sonuçlarnn kabul görmü olmas ve sandktan verilen mesajlarn alnmas konusunda taraflarn istekli davranmas son derece önemliydi. ifadelerini kulland.

Arslan, Hak- Konfederasyonuna bal belediye içilerinin sendika deitirmeleri için bask yapldn iddia ederek unlar kaydetti:

Bütün siyasi partiler ve arlk olarak da ana muhalefet partisi lideri Sayn Klçdarolu ve adaylar, seçim döneminde hep unun altn çizdiler, Biz bütün seçmenlerin aday olacaz. stanbul aday Sayn mamolu srarla 16 milyon stanbullunun belediye bakan olacam. dedi. Bu tür seçim sonucunda hiç kimsenin iiyle, ayla oynanmayacan, kimseye hangi siyasi görüten olduunun sorulmayacan ve tam tersi herkesle çalacaklarndan bahsedildi. Bütün bu süreçlerin sonunda belediye seçimlerinden sonra bu söylenenlerin, Herkesin belediye bakan olacaz, hiçbir siyasi ayrm yapmayacaz ve herkesi kucaklayacaz görülerinin tersine baz uygulamalarn olduuna ahit olduk.

Bu tablo bizi rahatsz ediyor

Arslan, millet tarafndan seçilen belediye bakanlarna sayg gösterilmesi gerektiinin altn çizerek, seçilen belediye bakanlarnn da milletin arzu ettii ekilde davranmalar gerektiini vurgulad.

AK Partili belediyeler CHPye geçtikten sonra konfederasyon olarak farkl bir tablo ile kar karya kaldklarn belirten Arslan, Bu tablo bizi rahatsz ediyor ve önümüzdeki süreçlerde daha derin, daha içinden çklmaz bir ksm sorunlara yol açacandan endie ediyoruz. diye konutu.

Arslan, Hak- ve sendikalarn büyük bir çaba ile içileri örgütleyerek oluturduklar yapya, siyasetin ve belediye bakanlarnn isimleri kullanlarak müdahale edildiini dile getirerek unlar söyledi:

Baz belediyelerimizdeki operasyon, 1 Nisan 2019 günü balatlyor. Daha henüz seçim sonuçlar netlememi. Belediye bakanlar mazbatalarn almam. Ama o belediyeyi kazand anlalan baz belediyelerde operasyon 1 Nisan günü balad. 1 Nisandan bu tarafa geçen 18 günde de artarak devam etti. Biz bunun, içilerin özgür iradelerinin sonucu olarak ortaya çkm bir tablo olmadn biliyoruz. Örnein Küçükçekmecede DSKe bal Genel Sendikas örgütlü. O belediyede üç dönemdir AK Parti belediyesi var. Sendikamzn bu örgütlü içilerle ilgili herhangi bir çalmas ve çatmas da söz konusu deil.

Hak- üyesi içilere bask yapld iddialar

Küçükçekmece Belediyesi bata olmak üzere pek çok belediyede taerondan kadroya geçen sendikasz içileri örgütlediklerine ve sendikalar aras rekabete açk olduklarna dikkati çeken Arslan, 1 Nisandan itibaren bizzat i yerlerine gelip tehdit edilerek arkadalarmzn istifa ettirildiklerine dair, yaptmz çalmalarda elde ettiimiz somut veriler var. Bizim itirazmz bu tür basklarla istifalarn yaptrlmasdr. diye konutu.

Hak-e bal sendikalardan istifa eden üye saysnn sorulmas üzerine Arslan, unlar kaydetti:

Hizmet- Sendikasnn 16 bin üyesinin olduu 27 belediyedeki toplu sözleme yetkisini aldmz 16 bin 100 üyemiz var orada. Bunlardan 4 bin 831 arkadamz istifa ettirilmi durumda. Öz Tama- sendikamzn Ankarada 250 üyesi istifa ettirilmi durumda. u anda buradaki istifalar önemli ölçüde durdu. Öz Güven-Sen sendikamzn 566 üyesi deiik belediyelerde istifa ettirilmi durumda. u anda 5 bin 647 rakam Hak-e bal sendikalarmzdan istifa ettirilen içi says. 27 il ve ilçe belediyesinden oluuyor.

Kdem tazminat

Arslan, Kdem tazminat konusunda Hak- Konfederasyonu ile irtibata geçilip geçilmediine ilikin soru üzerine, özellikle özel sektörde kdem tazminatna eriemeyen ve kdem tazminatn alamayan çok geni bir kesimin olduunu söyledi.

Kdem tazminatn alma konusundaki engellerin süratle slah edilmesi gerektiinin altn çizen Arslan, Kdem tazminat bütün içilerin analarnn ak sütü gibi helal bir haklardr. Bu hakkn herkese verilmesini talep ediyoruz ve herkesin kdem tazminat alabilecei bir modeli de desteklemeye, talep etmeye devam edeceiz. eklinde konutu.

Arslan, 1 Mays çi Bayramn anlurfada Memur-Sen Konfederasyonu ile beraber kutlayacaklarn da bildirdi.

Ana Sayfaya Git