TZOB'dan çiftçiler için Kovid-19 çağrısı

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar "Üretimin aksamaması için çiftçilerimizin sağlığı güvence altına alınmalı, acil çözüm bekleyen sorunları çözüme kavuşturulmalı

Haberler 31.03.2020 - 11:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Ziraat Odalar Birlii (TZOB) Genel Bakan emsi Bayraktar, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele edilen dönemde üretimin aksamamas için çiftçilerin salnn güvence altna alnmas gerektiini bildirdi.

Bayraktar, yapt yazl açklamada, tüm kesimlere Evde kal çars yaplrken çiftçilerin çalmak zorunda olduunu belirtti. çiftçilerin de herkes gibi endieli olduunu ancak ülkenin gda ihtiyacn karlamak için evlerinden çkmak, tarlaya gitmek durumunda olduklarna iaret eden Bayraktar, Salgnla mücadele ettiimiz bu süreçte gdaya eriimde sknt yaamyorsak çiftçilerimizin gösterdii fedakarlk sayesindedir. Biz senin için tarladayz sen evde kal Türkiyem. Üretimin aksamamas için çiftçilerimizin sal güvence altna alnmal, acil çözüm bekleyen sorunlar çözüme kavuturulmaldr. deerlendirmesinde bulundu.

ÜRETM AKSAMASIN

Bayraktar, Kovid-19 salgnyla mücadele edilirken yeterli ve kaliteli gdaya ulamann öneminin bir kez daha ortaya çktna dikkati çekerek, unlar kaydetti: Dier ülkelerden gelen, marketlerin yamaland, insanlarn gda stoku yapmak için yart görüntüler tarmsal üretimin ne kadar önemli olduunu gözler önüne seriyor. Henüz kontrol altna alnamayan bu salgnn etkisini devam ettirmesi durumunda küresel çapta bir gda ktl ile kar karya kalabiliriz. Gda güvencemizi korumak istiyorsak üreticilerimize daha fazla destek vermek, tarmsal üretimimizi artrmak zorundayz. çiftçilerimiz üretemezse gdaya eriemeyiz, bedenimizi virüslere kar savata güçsüz brakrz.

Bu dönemde market, pazar ve manavlarda her türlü gdann bulunduunu vurgulayan Bayraktar, Hepimiz, risk alarak evinden çkan ve üretmeye devam eden çiftçilerimize borçluyuz. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git