Çin'e süt ve süt ürünleri ihracat yolu açıldı!

Son Dakika! Çin'e süt ve süt ürünleri ihracatında flaş gelişmeler yaşanmakta. Ticaret Bakanı ruhsar Pekcan, Çin'e yapılan süt ve süt ürünleri itharacatı konusunda engellerin kaldırıldığını açıkladı

Haberler 22.05.2020 - 00:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son Dakika! çine süt ve süt ürünleri ihracatnda fla gelimeler yaanmakta. Ticaret Bakan ruhsar Pekcan, çine yaplan süt ve süt ürünleri itharacat konusunda engellerin kaldrldn açklad. çine gerçekletirilen süt ve süt ürünleri ihracat konusunda geçtiimiz zamanlarda olumsuz gelimeler yaanmt. Ticaret Bakan Ruhsar Pekcan, çie süt ve süt ürünleri ihracatnn önünde bir engel kalmadn, olumsuzlarn ortadan kalktn açlad.

çine süt ve süt ürünleri ihtacat konusunda Twitter adresinden açklama yapa Pekcan hayrl olsun diyerek gelirin de açklamasn yapt.

çNE HRACAT GERçEKLEECEK

*Bakanlmz ile Tarm ve Orman Bakanlmzn i birliinde, Ticaret Müavirliimizin de katklaryla yürütülen youn giriimler neticesinde, ülkemizden çine gerçekletirilecek süt ve süt ürünleri ihracatnn önündeki engeller kalkmtr.

*çin Halk Cumhuriyeti Gümrükler Genel daresi tarafndan yaplan açklama ile ülkemizden çine süt ve süt ürünleri ihraç edebilecek firma listeleri duyurulmutur. Bu kapsamda sektörümüzün önde gelen 54 firmas çine süt ve süt ürünleri ihracat gerçekletirebilecektir.

Bakan Pekcan ayrca, yaklak 6 milyar dolar ile dünyann en önemli süt ürünleri ithalatçlarndan olan çin pazarnn Türk ihracatçlarna açlmasnn memnuniyet verici olduunu kaydetti.

Ana Sayfaya Git