Gül seralarında Anneler Günü bereketi

Şanlıurfa'da talepleri karşılamakta zorlanan çiçek üreticileri, Anneler Günü'nün vazgeçilmezi olan gülleri hazırlamak için yoğun mesai harcıyor.

Haberler 14.05.2017 - 11:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sahip olduu verimli araziler ve yatrmlarla tarmn bakenti olarak anlan ve son yllarda süs bitkiciliinde de ataa kalkan anlurfada üreticiler, Anneler Günü dolaysyla youn mesai harcyor.

Organize Sanayi Bölgesindeki 25 dönümlük serada modern tekniklerle kesme gül üreten bir firma, topraksz tarmla yetitirdii güllerle hem ülke ekonomisine hem de kadn istihdamna katk salyor.

En uygun yetitirme koullarnn salanmas için gerekli gölgeleme, gübreleme, havalandrma, sulama, stma, soutma ve nemlendirme ilemlerinin bilgisayar kontrolünde gerçekletirildii iletmede, Anneler Günü dolaysyla hummal bir çalma yürütülüyor.

Ar talebi karlamakta zorlandklarn belirten iletmenin üretim sorumlusu Mehmet Akbaba, özel günlerde i younluklarnn arttn ve bunun için daha fazla çalmak durumda kaldklarn ifade etti.

Seralarda en kaliteli gülleri yetitirmek için gayret ettiklerini vurgulayan Akbaba, Yln büyük bölümünde younluumuz hep var ama düün sezonu, Sevgililer Günü, Anneler Günü gibi özel günlerde ise gül talebi çok daha fazla oluyor. Son bir haftadr Anneler Günü dolaysyla ekstra çalyoruz. Amacmz müterilerimizi kaliteli çiçek yetitirmek, bundan dolay yorulsak da mutluyuz. diye konutu.

Serada çalan kadn içiler de anneliin kutsalln bildiklerini belirterek, son bir haftada ilerinin arttn dile getirdi.

çilerden Fatma Akar, iini severek yaptn ifade ederek, yarndan sonra younluklarnn azalacan kaydetti.

Ana Sayfaya Git