Kırmızı Mercimek Ve Nohut Rağbeti

İran'dan gelerek Diyarbakır'da düzenlenen "Tarla Günü" etkinliğine katılan heyet, üretilen kırmızı mercimek ve nohutla ilgili bilgi aldı.

Haberler 05.05.2018 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda düzenlenen Tarla Günü etkinliine katlan ranl heyet, burada üretilen krmz mercimek ve nohutla ilgili bilgi ald.

GAP Uluslararas Tarmsal Aratrma ve Eitim Merkezi Müdürlüünce (GAPUTAEM) Diyarbakrda üretilen ürünlerin tantm amacyla etkinlik düzenlendi.

Uluslararas Kuru Tarm Alanlar Aratrmalar Merkezi (ICARDA) Türkiye Temsilciliinin organizasyonuyla Türkiyeye gelen ran Tarm Bakanl Danman bakanlndaki heyet, GAPUTAEMde düzenlenen etkinlie katld.

Tohum firmalar ile bir araya gelen heyettekiler, ARGE çalmas kapsamnda üretim yaplan tarlalarda incelemelerde bulundu, nohut ve krmz mercimek üretimi rekoltesi hakknda bilgi ald.

Krmz mercimek ve nohuta ilgi

Bölgede faaliyet gösteren tohum üreticileri temsilcileriyle de görüen heyettekiler, daha sonra GAPUTAEM Müdürü Mehdi Sümerliyi ziyaret etti.

Sümerli, ziyaretten duyduu memnuniyeti dile getirerek, her yl düzenli olarak Tarla Günü etkinlii düzenlediklerini söyledi.

randan gelen misafirler için bu sene biraz format deitirerek, bölgedeki tohum firmalarn da etkinlie davet ettiklerini dile getiren Sümerli, Amacmz tohum firmalarmzn ran delegasyonuyla tanp kaynamas, bilgi al verii yaparak ileriye dönük ticari ilikilerini gelitirmesidir. dedi.

ICARDA Türkiye Temsilcisi Mesut Keser de heyetin anlurfa ve Adyamandaki incelemelerin ardndan bugün Diyarbakra geldiini aktard.

Keser, Küçük ama misyonu büyük olan bir ziyaret. nallah Türkiye ve ran ilikileri çok daha iyi bir ekilde devam edecek. ifadelerinin kulland.

Ana Sayfaya Git