Asgari ücrete ara zam var mı?

Bakan Işıkhan'ın asgari ücrete ara zam açıklamasında 'Bakan Şimşek' detayı dikkat çekiyor!

Asgari ücrete ara zam var mı?

Son dakika haberi... Asgari ücrete ara zam var mı? Tüm çalışanların gözü Temmuz ayında asgari ücrete beklenen ara zamda. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'dan asgari ücrete ara zamma ilişkin bugün de yeni bir son dakika açıklaması geldi. Bakan Işıkhan açıklamasında, Bakan Şimşek'in enflasyonda düşüş ile ilgili yaptığı açıklamaya katıldığını söyledi. Asgari ücrete ara zam var mı? İşte detaylar...

Asgari ücrete ara zam var mı?

Milyonlarca çalışanın gözü temmuz ayına çevrildi. Emekliler ve memurlar zam oranlarını merakla beklerken, çalışanların da gözü asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin açıklamalarda. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan’dan ara zam tartışmaları ile ilgili yeni bir açıklama geldi. Bakan Vedat Işıkhan, asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı sorusuna yanıt verdi. Bakan Işıkhan, "Geçen yıl zamlar belirlenirken 1 yıl diye belirlendi." diye konuştu.

"Bir yıllık olarak belirledik"

Bakan Işıkhan, "Asgari ücret ile ilgili böyle tartışmalar her dönem yaşanıyor. Seçim gündeminde ve daha sonrasında sürekli olarak asgari ücrette herhangi bir ara zam olacak mı olmayacak mı?" tartışmaları oluyor. Geçen senenin asgari ücretini belirlerken bir yıllık olarak belirlemiştik. İşveren sendikalarımızla görüşürken bu konuda anlaşmaya vardık ve bir yıllık olacak dedik. Bakanlık olarak asgari ücreti biz belirlemiyoruz. Bunu belirlemek için asgari ücret tespit komisyonumuz mevcut. Hem işveren hem de işçi sendikalarının temsilcileri birlikte bir komisyon olarak çalışıyorlar." diye konuştu.

Bakan Işıkhan şu ifadeleri kullandı: "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu süreçte biz her zaman emekçimizin, işçimizin yanında olduk. Asgari ücret tespit komisyonumuzun belirlediği ücretle yıllık yüzde 100'lük bir artış sağladık.

Enflasyon Vurgusu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, yaz döneminde enflasyonun inişe geçeceği yönünde açıklama yaptığının hatırlatılması üzerine Bakan Vedat Işıkhan, "Benim görüşüm de bu yönde. Ekonomi yönetimimize de teşekkür ediyorum. Temmuz ayından sonra enflasyonun düşüşe geçeceğini hep birlikte görmüş olacağız inşallah" dedi. Bizim en önemli hedeflerimizden birisi refahı kalıcı kılmaktır, bunu da ancak enflasyonu düşürerek gerçekleştirebiliriz " diye konuştu. Asgari ücrete ara zam var mı? Sorularına da açıklık getirilmiş oldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler