Kovid-19 risklerine karşı KOBİ alacaklarına devlet güvencesi

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından, devlet destekli ticari alacak sigorta sistemi kapsamında, 1 Nisan 2020-1 Nisan 2021 döneminde akdedilen sigorta sözleşmelerinden kaynaklanan ancak reasürans ve retrosesyon yoluyla transferi yapılamayan riskler için reasürans desteği verilecek

Haberler 31.03.2020 - 11:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Olaand Riskler Yönetim Merkezinin üzerinde kalan ve teminat verilen riskin yüzde 50lik ksmn oluturan pay için yüzde 75 ve üzeri, kalan yüzde 50lik ksm için de yüzde 110 ve üzeri reasürans destei taahhüt edilecek

HABER MERKEZ

Hazine ve Maliye Bakanl tarafndan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnnn KOBlere yönelik muhtemel olumsuz etkilerini gidermek amacyla bu iletmelerin alacaklarna bir yl devlet güvencesi salanacak.

Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortas Sistemine Devlet Tarafndan Taahhüt Edilecek Reasürans Desteine Dair Cumhurbakan Karar, Resmi Gazetede yaymland.

DEVLET GÜVENCES

Buna göre, Hazine ve Maliye Bakanlnca KOB alacaklarna yönelik salanacak reasürans destei, 1 Nisan 2020-1 Nisan 2021 döneminde akdedilen sigorta sözlemelerinden kaynaklanan ancak reasürans ve retrosesyon yoluyla transferi yaplamayan riskleri kapsayacak. Risklerin hasar prim oran, Olaand Riskler Yönetim Merkezinin üzerinde kalan ve teminat verilen riskin yüzde 50lik ksmn oluturan pay için yüzde 75 ve üzeri, kalan yüzde 50lik ksmn oluturan pay için yüzde 110 ve üzeri için reasürans destei taahhüt edilecek.

Reasürans destei ihtiyac ortaya çktnda söz konusu tutar, merkezin talebi üzerine Hazine ve Maliye Bakanl bütçesinden karlanacak.

Kovid-19 salgn nedeniyle oluabilecek muhtemel olumsuz etkileri gidermesi öngörülen karar, 1 Nisandan geçerli olmak üzere yürürlüe girecek.

Ana Sayfaya Git