OSB’de bilim ve teknoloji ofisi

Diyarbakır’da üretim yapan sanayicilerin üniversite ile buluşması adına Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nin girişimleri ile ilk adım atıldı.

Haberler 30.03.2019 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda üretim yapan sanayicilerin üniversite ile bulumas adna Diyarbakr Organize Sanayi Bölgesinin giriimleri ile ilk adm atld.

Diyarbakr Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu üyesi Ali hsan Özdoan bakanlnda OSB toplant salonunda yaplan toplantya, Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Prof. Dr. Siraç Özerdem, Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Akklç, TSO, OSB, çalma ve Kurumu, DESOB, Sanayi ve Teknoloji l Müdürlüü, Karacada kalknma Ajans, Büyükehir Belediyesinden temsilciler katld.

Geçtiimiz günlerde, OSB yönetim kurulu üyelerinin Dicle Üniversitesi Rektör Yardmcs Prof. Dr. Eyyüp Tanrverdi, Doç. Dr. Hasan Bayndr ile yapt görümeler, ilk meyvelerini vermeye balad. Bugüne kadar ciddi anlamda sanayiciye uzak kalan üniversitenin, Diyarbakrn kalknmas adna sanayicilere destek olmas için ilk adm atld. OSBde yaplan ilk toplantda, sanayicilerin akademisyenlerden yeteri kadar yararlanmas, üniversite örencilerinin staj ve i bulmalar, sanayi ve tarm sektöründeki teknolojik gelimelerden en ksa sürede ve yeteri kadar yararlanmas için OSB bünyesinde bilim ve teknoloji ofisinin kurulmas karar alnd.

Dicle Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Akklç, toplatda yapt konumada, bölgedeki sanayicilerin yeni teknolojileri annda örenmesi ve bundan yararlanmas için sanayici-üniversite ibirliinin ülke ve Diyarbakr ekonomisine büyük katk salayacan belirterek, Yani burada teorik ve pratik eitimlerin sonuçlar çok etkili oluyor. Bizler teorik olarak eitim verebiliriz, ama yeni bir cihaz, pratik eitimlerle örencilere gösterilmeli. Bunu da OSBdeki mühendisler uygulamal olarak örencilere gösterebilir. Bu kentin bize yükledii misyonu açsndan bu kentin kalknmas için neler yapabilirizi konumamz lazm. Firmalarn teknokente gelerek yararlanmasyla nasl bir getirisi olacan anlad. Önemli olan, edindiimiz bilgiyi teknolojiye çevirmek dedi.

ÜNVERSTE LE SÜRDÜRÜLEBLR, DEER YARATAN LK

OSB Yönetim Kurulu Üyesi Ali hsan Özdoan da, üniversite-sanayi ibirlii konusunda iletiim ve görümeleri balatan Diyarbakr Valisi sayn Hasan Basri Güzelolu, Ticaret ve Sanayi Odas Bakan sayn Mehmet Kayaya, göstermi olduklar hassasiyet ve duyarllktan dolay teekkür etti. Özdoan, üniversite ile sürdürülebilir ve deer yaratan bir iliki gelitirmeyi hedeflediklerini belirterek, Öncelikle üniversite ile sürdürülebilir ve deer yaratan bir iliki gelitirmek gerektiine inanyorum. Ülkemizin ve ilimizin kalknmas ve çan gereklerini yakalamas için bu önemli bir noktadr. Önemli birikime sahip hocalarmz var. Bu hocalarmzn sanayiciye danmanlk yapmasn bekliyoruz. Sanayicinin üniversite tarafndan yaplacak çalma ve aratrmalarda imkan dahilinde olan kaynaklarn seferber edeceini düünüyorum. En temel konulardan biri örencilerimizin nitelikli staj sorunudur. Bu konuyu ivedilikle ele alarak çözüm üretmeliyiz. Mezun olan örencilerimizin zaman kaybetmeden i bulmalar açsndan bu staj dönemleri önem arz ediyor diye konutu.

AR-GE VE NOVASYON MERKEZLER

Teorik bilginin sanayi alannda üretime dönütürülmesini salamak istediklerini kaydeden Özdoan, OSB yönetimi olarak üniversitedeki teorik bilginin sanayi alannda üretime dönütürülmesini salamak istiyoruz. Hocalarmz da gayet olumlu beyanda bulundular. Amacmz, sanayi bölgelerinde ortak aratrma merkezleri kurmak, ortak aratrmalarmz, teknoloji gelitirmelerimizi, üniversite-sanayi ibirliinde AR-GE ve inovasyon merkezlerinin kurulmasn hzlandrmaktr. Bu konuda bizim sanayinin teknoloji var olan makine-teçhizat deneyimi konusunda hocalarmzn deneyimine sunmak, bunlar yapmay planlyoruz eklinde konutu.

TEKNOKENT ELBRL LE DAHA AKTF HALE GETRMELYZ

OSB yönetimi olarak Teknokenti daha aktif hale getirmek için çaba gösterdiklerini dile getiren Özdoan, Teknokentte faaliyet gösteren firmalarmzn OSB ile dorudan iletiime geçmesi de bizleri mutlu eder. Bu firmalarmzla ibirlii yapmak, birlikte deer üretmek için çaba göstermeye hazrz. Tüm paydalarmzla Teknokenti elbirliiyle daha aktif hale getirmeliyiz. Teknokent görevlileri, haftann belirli günlerinde OSBye gelerek, burada sanayicilerimize yardmc olmasnn daha iyi olacan düünüyoruz. Böyle bir talep ve beklentimiz var. Teknokentin sanayiciye salad destekler, pek fazla bilinmiyor. Üniversitenin bir ayann organize sanayi bölgesi içerisinde olmas gerektiine inanyorum. Baarl sanayilerin içerisinde üniversitelerin rolü çok büyüktür ifadelerini kulland.

Dicle Teknokent Genel Müdürü Kemal Akklç, her sanayi bölgesinin bilim ve teknoloji birimi olmas gerektiini ifade ederek, OSB bünyesinde bir ofisin kurulmas fikrine destek verdiklerini kaydetti. Dier kurum temsilcileri de ksa konumalar yaparak, OSB bünyesinde kurulmas düünülen bilim ve teknoloji ofisi oluturulmas fikrine destek verdiklerini açklad.

Ana Sayfaya Git