Ucuza bilet alan uçtu! İşte uçak bileti fiyatları

Uçak bileti al mak isteyen binlerce kişi başta Türk Hava Yolları olmak üzere hava yolu şirketlerinin telefonlarını kilitledi. Seyahat yasağının kalkması ile birlikte hava yollarında bir hareketlilik başladı. Öyle ki Haziran'ın ilk haftası hava yolu şirketlerinde adeta boş yer kalmadı. Ucuza bilet arayan vatandaş için önceki Haziran aylarına göre uçak bileti fiyatlarının ucuz olması da vatandaşı hava şirketlerine iterken, otobüs firmaları da bu durumdan hiç hoşnut değil.

Haberler 02.06.2020 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uçak bileti al mak isteyen binlerce kii bata Türk Hava Yollar olmak üzere hava yolu irketlerinin telefonlarn kilitledi. Seyahat yasann kalkmas ile birlikte hava yollarnda bir hareketlilik balad. Öyle ki Hazirann ilk haftas hava yolu irketlerinde adeta bo yer kalmad. Ucuza bilet arayan vatanda için önceki Haziran aylarna göre uçak bileti fiyatlarnn ucuz olmas da vatanda hava irketlerine iterken, otobüs firmalar da bu durumdan hiç honut deil.

UCUZA BLET ALAN UçTU

biletlerin normal bir haziran sezonuna göre yüzde 20 ucuz olmas da dikkat çekti. Tek yön bilet fiyat en düük 150 liray görürken, en yüksek fiyat ise 389 lira oldu. Ayrca yurtiçi uçak biletlerinde KDVnin 3 ay süreyle yüzde 18den yüzde 1e çekilmesi de Haziranda fiyatlar düürdü. Bugün için stanbuldan zmire tek yön Pegasus 253 liraya, THY 252 liraya, AnadoluJet ise 212 liraya uçuyor. Otobüs fiyat ise 160 lira.

Pegasus, 1-2-3 Haziran için Sivil Havaclk Genel Müdürlüünün belirledii destinasyonlar çerçevesinde stanbul Sabiha Gökçenden karlkl olarak zmir, Antalya ve Trabzona seferler planlad. Türk Haya Yollar (THY) de 1 Hazirandan itibaren stanbul Havaliman ve Sabiha Gökçenden Ankara, zmir, Antalya ve Trabzona karlkl seferler balatrken, uçularn yüzde 80ini da doldu. Bu süreci takiben 3 Hazirandan itibaren ise dier ehirlere uçu planlanyor. THY ilk uçuunun Ankaraya yaparken, Pegasus ilk uçuu için zmiri tercih etti. SunExpress de 1 Hazirandan itibaren Antalya ve zmirden, Adana, Diyarbakr, Gaziantep, Trabzon, Van, Samsun ve Kayseriye uçacak.

Ana Sayfaya Git