2020 Bu sene Hac olacak mı Hacca gidilecek mi? sorusunu Diyanet üzülerek açıkladı

Bu sene HAc ziyareti iptal edildi. Suudi Arabistan dan Bu sene HAc Ziyareti olacak mı sorusu nihayetinde cevaplandı. Bu sene HAc Ziyareti olacak mı konusunda Hacca gitmeye hak kazanan vatandaş çok üzülürken Diyanet Hac ziyareti hakkında açıklama yaptı. Suudi Arabistan, Kovid-19 salgını nedeniyle bu yıl hac ibadetinin sadece ülke içinde yaşayan ve farklı milletlerden oluşan sınırlı sayıda Müslümanla yapılacağını, yurt dışından hacı kabul edilmeyeceğini duyurmuştur.

Haberler 23.06.2020 - 02:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bu sene HAc ziyareti iptal edildi. Suudi Arabistan dan Bu sene HAc Ziyareti olacak m sorusu nihayetinde cevapland. Bu sene HAc Ziyareti olacak m konusunda Hacca gitmeye hak kazanan vatanda çok üzülürken Diyanet Hac ziyareti hakknda açklama yapt. Suudi Arabistan, Kovid-19 salgn nedeniyle bu yl hac ibadetinin sadece ülke içinde yaayan ve farkl milletlerden oluan snrl sayda Müslümanla yaplacan, yurt dndan hac kabul edilmeyeceini duyurmutur.

Diyanet leri Bakan Ali Erba: (Suudi Arabistan’n hac karar) 2020 ylnda kura sonucu hacca gitmeye hak kazanan vatandalarmzn kura haklar korunacaktr.

Diyanet leri Bakan Ali Erba, sosyal medya hesabndan ’hacca gitmeye hak kazanan vatandalarmzn kura haklar korunacaktr.’ dedi.

te Bakan Erba’n açklamas

Suudi Arabistan, Kovid-19 salgn nedeniyle bu yl hac ibadetinin sadece ülke içinde yaayan ve farkl milletlerden oluan snrl sayda Müslümanla yaplacan, yurt dndan hac kabul edilmeyeceini duyurmutur.

Diyanet leri Bakanlmz gelimeleri yakndan takip etmektedir. 2020 ylnda kur’a sonucu hacca gitmeye hak kazanan vatandalarmzn kur’a haklar korunacaktr. Konuyla ilgili ayrntl açklama yarn Bakanlmz tarafndan kamuoyuyla paylalacaktr.

Ana Sayfaya Git