Adı Var, Kendi Yok

Rahmet ve Bereket ayı Ramazan-ı Şerif'i uğurlayıp, Bayram'a sayılı günler kalırken, çarşı pazarki tatlı telaşın ne yazık ki, tadı-tuzu yok. Vatandaş pahalılıktan, esnaf ise siftahsız kepenk kapatmaktan veryansın ediyor.

Haberler 10.06.2018 - 11:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ba rahmet, ortas mafiret sonu ise cehennemden kurtulu olan 11 Ayn sultan oruç ay Ramazan- erifi uurlamaya, mübarek Ramazan bayramn da karlamaya sayl günler kala, Diyarbakrda çar-pazar saran telan bo bir kalabalk olduu bildirildi. Vatandalar feyatlardaki pahalla veryansn ederken, esnaf ise i yapamamaktan ikayetci oldu.

Söz Haberin Brakn Vatanda Konusun ekibi, Ramazan bayram alverii ve emeklilerin hükümetin verdii bin liralk ikramiyeleriyle birlikte maalarn alabilme yönünde sokakta yaanan tela yerinde gördü.

Söz Habere konuan vatandalar gerek Ramazan ay içerisinde gerekse bayram arifesinde dolar endeksli yaanan pahalla veryansn ederek, yaam çekilmez hale geldi derken, Diyarbakr esnaf da pahall son aylarda dolar kurundaki yükseliin yansmas olduunu ifade ederken, eski ramazan alverilerini aradklarn söyledi.

Öte yandan hükümetin emeklilere bayram öncesi ikramiye olarak 1000 lira vermesi ve yine memur ile dier çalanlarn maalarn erken almalar nedeniyle banka ve PTT önlerinde ise uzun kuyruklar dikkati çekti.

te esnaf ve vatandalarmzn ramazan alverii ile ilgili görüleri;

KPSSDE 85 PUAN ALDIM AMA ATANAMADIIM çN GÖRÜYORSUNUZ BU YAPIYORUM

Mehmet Nihat Han, Bende bayram öncesi burada sebze satyorum. çok ükür ekmeimiz çkyor. Bayrama az kald ama sanki ilerimiz durgun ve piyasa çok durgun. Enflasyon yüksek, alm gücü az, durum bu. Allaha hamdolsun ekmeimiz çkyor. Az çok tabamz doluyor. KPSSde 85 puan aldm ama atanamadm için görüyorsunuz bu ii yapyorum. Allah büyüktür.

GEçEN SENE BU MALI 3 LRAYA ALIRKEN, BU YIL 5 LRAYA ALIYORUZ

Ramazan bey, ler çok durgun gördüünüz gibi. çarnn hali ortada kimse yok. Eski bayramlar aryoruz ama. Surdaki olaylardan sonra bayram alverileri de epey dütü. Surda eskiden bu arkada tarafta bir sürü ev vard. Hepsi göç edip gitti. Oralara hala enkaz altnda. Bundan dolay ilerimiz epey dümü. nallah iyi olur, bekliyoruz. Enflasyon yüzünden de iler dütü biraz. Geçen sene bu mal 3 liraya alrken, bu yl 5 liraya alyoruz. Millette para da yok. Günlük 200-300 lirayla dükkan kapatyoruz.

ESNAF TABRYLE KURU KALABALIK AMA ALIM GÜCÜ YOK MLLETTE

Veysel lhan; çarda iler iyi deil. Fiyatlardan dolay sanrm. Dolardan dolay, dolarn art etkiliyor ama halkmz bunu pek anlamyor. Dolar yükseldiinde bu fiyatlara da yansr ister istemez. Millet mallardaki fiyat artn bayramdan dolay diye anlyor ama öyle deil. Bizde eskisi gibi kazanamyoruz. Kalabalk var, esnaf tabiriyle kuru kalabalk ama alm gücü yok millette.

BU ÜLKE KMSENN UMURUNDA DEL. HERKES KEND çIKARININ PENDE

Aziz çetin, Yllardr burada esnaflk yapyorum ama bu sene en kötü bayrammz. Bayram alverileri balam durumda ama bize balamam. Maalesef görüyorsunuz dükkanmzda tek tük müteriler var. Buralarn hncahnç dolamas gereken yerler iken kimse yok. Yani olabildiince durgun bir bayram alverii var. Buralarda fiyatlar en uygun olmasna ramen yani en dipte fiyatlarda elbise satyoruz ama müteri potansiyelimiz ortada. Piyasalardaki bu durumu birazda dolardaki yükselie balyorum. Dolardr, seçimdir, krizdir, hepsi üst üste gelince i olmuyor. Ülkemizin durumu böyle. Bu ülke kimsenin umurunda deil. Herkes kendi çkarnn peinde.

ESKDEN CUMA GÜNLER BLE BAYRAMLAR GBYD

Ömer Ekin, Ben Et ve Süt Kurumundan emekliyim. Ben eski bayramlar aryorum. Ben darda ve kendi ahsmda da görüyorum, o eski heyecan yoktur. çünkü kanlarmz svlam. O eski nee yok. Bide birbirimizi çekemiyoruz. Bu tüm umum memlekette de böyle. Herkesin birbirini sevmesi lazmdr. Eskiden Cuma günleri bile bayramlar gibiydi. Herkes Cuma akam eve gelip ykanyordu. Temiz elbiseler giyiyordu. Yarn Cuma diye. Bugün bayram sabah bile kimse kimseyi tanmyor. Bizim binada 36 daire var. Ben ahsen kimseyi tanmyorum. çünkü geli, gidi yok, samimiyet yok. Bugünkü bayramlar eski cumalar gibi olmamtr.

SATI YAPIYORUZ, çOK ÜKÜR

Ramazan zsoylu, Bu bayram ilerimiz daha iyi. Öteki bayramlara nazaran daha çok i var. Vatanda bayramda çörek yapt için bu malzemeleri kullanyor. Bayram öncesi emeklilerin ikramiye almas ve memurlarn maalarn almas ilerimizi çok iyi etkiledi. Bizde faydalanyoruz. Sat yapyoruz, çok ükür.

Ana Sayfaya Git