Anız yakmada emsal karar çıktı…

Yenişehir Ziraat Odası başkanı Süleyman İskenderoğlu 2016 yılında anız yakmadan dolayı aldığı 1.389,58 TL’ para cezasını Diyarbakır 3. İdare mahkemesine başvuruda bulunarak itiraz etti.

Haberler 01.02.2017 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeniehir Ziraat Odas bakan Süleyman skenderolu 2016 ylnda anz yakmadan dolay ald 1.389,58 TL para cezasn Diyarbakr 3. dare mahkemesine bavuruda bulunarak yapt itiraz hakl görüldü. Mahkemeden gelen tarihi karar bir çok ceza için emsal tekil edebilecek.

YASAYA GÖRE

Bilindii üzere, çevre ve ehircilik Bakanlnn 28 Aralk 2015 tarih ve 29576 sayl resmi gazetede yaynlanan 2016/1 nolu Tebliinin, l bendinde anz yakanlara her dekar için 40,87 TL idari para ceza veriliyordu. Yeniehir ziraat odas bakan Süleyman skenderolu, 2016 ylnda anz yakmadan dolay ald 1.389,58 TL para cezasn Diyarbakr 3. dare mahkemesine bavuruda bulunarak itiraz etti. Yaklak 2 yl süren dava da hukuk mücadelesini kazanan Yeniehir ziraat odas bakan Süleyman skenderolu oldu.

K YILLIK HUKU

Verilen bu kararn emsal bir karar olduunu belirten skenderolu anz yakmadan dolay ceza alan çiftçilerin Yeniehir Ziraat Odas Bakanlna bavurarak emsal nitelii tayan bu karar temin edebileceklerini bu konuyla alakal da avukat önerebileceini belirtti.

skenderolu unlar söyledi;

EMSAL TEKL EDER

Bilindii üzere zaten çiftçimiz, çok zor günler geçiriyor çok zor bir dönem geçiriyor gerek kuraklktan dolay gerekse tarla faresi ve haeratlardan dolay çiftçi zor günler geçiriyor ve desteklemelerinde zamann da ödenmemesinden ötürü sknt yayoruz. Bunun üzerine Diyarbakr çevre ve ehircilik il müdürlüü benim ahsma kar 2016 ylnda anz yakma ile ilgili ceza verdi. Bende Diyarbakr 3. dare mahkemesine dava açarak ettim. tirazmz sonucu Türkiye de bir emsal nitelii tayan karar çkt, dönüm bana 40.87 kuru cezas var çevre ve ehircilik müdürlüünün kestii anz yakma cezas iptal edildi. Zaten çiftçimiz çok zor ve madur durumda, ben bu davay açtm ve kazandm bu çiftçimiz için hukuk zaferidir. Tabi ki kendi adma da mutluyum özellikle de Diyarbakr da ki çiftçi ve Türkiye de ki bütün çiftçiler adna olumlu ve çok iyi bir karar oldu.

Anz yakmadan dolay madur olan çiftçimiz, Yeniehir Ziraat Odas bakanlna müracaat ederek, bizden bu belgeleri, emsal nitelii tayan mahkeme kararn temin edebilirler. Bizler kendilerine yol göstereceiz bu yaplan hukuksuzluk ve hukuksuzca kesilen cezay mahkeme dur dedi bizde dur diyoruz mahkeme kararlar bizde var çiftçilerimiz müracaat etsinler kendilerine verelim

Ana Sayfaya Git