Başkanlar buluştu!

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Selçuk Mızraklı başkanlığında bir araya gelen HDP’li belediye başkanları, yerel yönetimlerde yaşanan sorunları masaya yatırarak, ortak çözüm önerilerinde bulunuldu.

Haberler 14.06.2019 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakr merkez ve ilçe belediye bakanlar, Büyükehir Belediyesi bakan Dr. Selçuk Mzrakl bakanlnda, Kültür ve Kongre Merkezinde bir araya geldi. Yerel yönetimlerde yaanan sorunlarn daha hzl çözümü ve vatandalar nitelikli hizmet sunmak amacyla yaplan toplantda, kentin sorunlar masaya yatrld.

GABB YENDEN AKTFLEMEL

Yakn zamanda Güneydou Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliinin (GABB) yeniden oluumuyla ilgili sürecin balatlacan açklayan Baykan Mzrakl, bölgede yerel yönetimlerin gelimesi açsndan GABBn önemine dikkat çekti. Kentte tepkilere neden olan ilaçlamaya dair bilgilendirmede bulunan Mzrakl, dünyada ve Türkiyede ilaçlama örneklerini sralayarak, ilaçlama konusunda daha bilimsel ve etkili bir çalmayla eski alkanlklarn bir kenara brakmalar gerektiinin altn çizdi.

Mzraklnn konumasnn ardndan ilçe belediyeleri, çalma ve faaliyetleri hakknda bilgiler verdi. lçe belediyelerinin ebakanlar, kentte yaanan sorunlar Diyarbakr Büyükehir Belediyesinin bünyesinde kurulacak koordinasyonla aabileceklerini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git