Bombalı tuzak!

Kulp'ta önceden yola döşenen el yapımı patlayıcı, köylüleri taşıyan minibüsün geçişi esnasında infilak ettirildi. Saldırıda; 4 sivil şehit oldu, 13 kişi de yaralandı.

Haberler 13.09.2019 - 01:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Kulp ilçesinde, odun toplaya giden köylüleri tayan köy minibüsününün geçii srasnda terör örgütü militanlar tarafndan daha önce tuzaklanan el yapm patlayc (EYP) infilak ettirildi. Saldrda 4 kii ehit oldu, 13 kii de ar yaraland.

ODUN TOPLAYAN KÖYLÜLER

Alnan bilgiye göre, korkunç saldr olay, dün akam saat 18.00 sralarnda Kulp ilçesinin, Üçyol mevkinde meydana geldi. Sürücüsü ve plakas belirlenemeyen, köy minibüsü Ormanlk bölgede odun toplayan köylüleri, alarak köye dönmek üzere yola çkt. 20e yakn kiinin içerisinde bulunduu minibüs, Üçyol mevkiine geldii esnada, PKKl teröristlerce daha önce yola tuzaklanan el yapm patlayc infilak ettirildi.

4 K EHT OLDU, 13 YARALI

Patlamayla birlikte minibüs adeta havaya uçarak, arampole yuvarland. Saldrda minibüste bulunan köylülerden 4ü olay yerinde feci ekilde hayatlarn kaybederek, ehit oldu. 13 köylü de olayda ar yaraland. hbar üzerine olay yerine çok sayda Diyarbakr ve Kulp ilçesinden Salk, UMKE ve güvenlik ekibi sevk edildi. Yarallar, olay yerine intikal eden salk ekiplerinin ilk müdahalesinin ardndan Kulp ve Diyarbakraki çeitli hastanelere kaldrlarak tedavi altna alnd. Yarallardan bazlarnn hayat tehlikesinin bulunduu örenilirken, ehit düen dört köylünün cenazesi, Kulp devlet hastanesi morguna kaldrld.

BÖLGEDE OPERASYON BALATILDI

Terörle mücadelede üst üste darbeler alan PKKnn, haince gerçekletirdii bombal saldr sonrasnda, bölgede hava destekli operasyonlar balatld. Bölgede geçiler yasakland.

VALLKTEN AçIKLAMA GELD

Diyarbakr Valilii, saldryla ilgili açklama yapt. Açklama öyle denildi: limiz Kulp lçesi krsalnda saat 18.00 dolaylarnda, odun toplamaya giden köylü vatandalarmzn bulunduu aracn geçii esnasnda, bölücü terör örgütü üyelerince el yapm patlaycyla yaplan saldr sonucunda ilk belirlemelere göre 4 köylü vatandamz ehit olmu, 13 köylü vatandamz da ar yaralanmtr. Yaralanan vatandalarmz Kulp ve Diyarbakrdaki çeitli hastanelerde tedavi altna alnmlardr. Saldrnn faillerinin tespit edilmesi için güvenlik kuvvetlerimiz tarafndan gerekli çalmalara vakit geçirmeden balanmtr. Menfur saldr olaynda ehit olan köylü vatandalarmza Allahtan rahmet, yaknlarna ve Yüce Türk Milletine basal ve sabr dileriz.

ERDOAN, VALDEN BLG ALDI

Buarada, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolunu telefonla arayarak Kulp ilçesindeki 4 kiinin ehit olduu terör saldrsyla ilgili bilgi ald. Cumhurbakan Erdoan, bu menfur terör saldrsnda ehit olan vatandalara Allahtan rahmet, yaralanan vatandalara da acil ifa dileinde bulundu. Cumhurbakan Erdoan, terör saldrsnn faillerinin yakalanmas için tüm imkanlarn seferber edileceini ve konunun takipçisi olacan ifade etti.

Ana Sayfaya Git