Bugün adliyeye çıkarılacaklar

Terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve 8 gündür emniyette sorgulanan HDP Diyarbakır İl Örgütü ve Yenişehir İlçe Örgütü eşbaşkanlarının bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Haberler 30.10.2020 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca yürütülen 3terör soruturmas kapsamnda 22 Ekimde parti binalarnda yaplan aramlarn ardndan gözaltna alnan Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakr l Ebakanlar Hülya Alökmen Uyank ve Zeyyat Ceylan ile Yeniehir lçe Ebakanlar Remziye Szc ve Kasm Kayann bugün, Adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

8 günden buyana l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesinde tutulan ve ek gözalt karar, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimiliince alnan Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakr l Ebakanlar Hülya Alökmen Uyank ve Zeyyat Ceylan ile Yeniehir lçe Ebakanlar Remziye Szc ve Kasm Kaya ifadelerinin bugün tamamlanaca örenildi.

2 K SERBEST BIRAKILDI

Soruturma kapsamnda gözaltna alnan Abdulbari Ablay ve Serhat Keklik dün çkarldklar mahkemede adli kontrol tedbiri ile serbest brakld. E bakanlarn bugün Emniyetteki ilemlerinin ardndan, Diyarbakr Adliyesine sevk edilecekler.

Ana Sayfaya Git