Bugün adliyeye çıkarılacaklar

Terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve 8 gündür emniyette sorgulanan HDP Diyarbakır İl Örgütü ve Yenişehir İlçe Örgütü eşbaşkanlarının bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Bugün adliyeye çıkarılacaklar

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen 3terör soruşturması" kapsamında 22 Ekim’de parti binalarında yapılan aramların ardından  gözaltına alınan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Eşbaşkanları Hülya Alökmen Uyanık ve Zeyyat Ceylan ile Yenişehir İlçe Eşbaşkanları Remziye Sızıcı ve Kasım Kaya'nın bugün, Adliye'ye sevk edilmesi bekleniyor.

8 günden buyana İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde tutulan ve ek gözaltı kararı, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimiliğince alınan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Eşbaşkanları Hülya Alökmen Uyanık ve Zeyyat Ceylan ile Yenişehir İlçe Eşbaşkanları Remziye Sızıcı ve Kasım Kaya ifadelerinin bugün tamamlanacağı öğrenildi.

2 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

 Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Abdulbari Ablay ve Serhat Keklik dün çıkarıldıkları mahkemede adli kontrol tedbiri ile serbest bırakıldı. Eş başkanların bugün Emniyetteki işlemlerinin ardından, Diyarbakır Adliyesine sevk edilecekler.

Kaynak: Diyarbakır Söz