Çur’a 6 yıl 3 ay hapis

Yenişehir Belediyesi encümeni Nevriye Çur’a “örgüt üyesi olmak” 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Haberler 07.10.2021 - 00:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çur hakknda Diyarbakrn Lice-Hani-Hazro ilçelerinde 2015teki sokaa çkma yasann ilanyla balatlan operasyonlarn durmas için canl kalkan eylemlerine katldktan sonra gözaltna alnarak tutuklanan ve daha sonra soruturmas geniletilerek örgüt üyesi olmak suçlamasyla açlan davann karar durumas görüldü.

Diyarbakr 10uncu Ar Ceza Mahkemesindeki durumaya çileri Bakanlnn kararyla görevden uzaklatrlan ve tutuksuz yarglanan çur ve avukat katld.

SAVCI CEZA STED

Mütalaasn mahkemeye sunan iddia makam çurun canl kalkan eylemine katld srada yakalandn belirterek, Halklarn Demokratik Partisi (HDP) üyesi olan çurun PKK propagandasna dönüün çok sayda eyleme katldn savundu. Savc, elde edilen tape kaytlar, gizli tank ifadeleri, eylemlerindeki süreklilik, çeitlilik ve younluk ve eylemlerini örgüt üyesi boyutuna ulat ve üzerine atl örgüte üye olma suçunu ilediini dile getirerek, ceza talebinde bulundu.

Mütalaaya kar savunma yapmak için süre talebinde bulunan çur, gizli tank beyanlarn kabul etmediini, örgüt üyesi olmadn dile getirerek beratn talep etti.

8 MART VE 25 KASIM EYLEMLER SUç OLMAMALIDIR

Avukat ise mütalaaya katlmadklarn, müvekkilinin HDP üyesi olduunu ve aday tantm toplantsna katlmasnn gayet doal olduunu söyledi. Avukat, Bu konuda müvekkile suç isnat edilemez. Müvekkil siyasetçi olmas nedeniyle baz taziyelere katld. Bölgede taziyenin kim olduuna baklmakszn kurulan taziyelere katlm salanmaktadr. 8 Mart ve 25 Kasmda yaplan eylemlerin suç tekil etmemesi gerekir. Mütalaada hangi eylem, etkinlik ve fiilden dolay cezalandrlmas talep edildii belirtilmemitir diyerek beraat talebinde bulundu.

6 YIL 3 AY HAPS CEZASI

Mahkeme verdii ksa arann ardndan çura, örgüt üyesi olduu gerekçesiyle 6 yl 3 ay hapis cezas ve 2911 Sayl Kanuna muhalefet suçunu iledii iddiasyla 5 ay hapis cezas verdi. 2911 Sayl Kanuna muhalefet suçunu iledii iddiasyla 5 ay hapis cezasn ertelenmesi yoluna giden mahkeme, yarglama kesinleinceye kadar çura uygulanan adli kontrol tedbirinin devam yönünde karar ald.

Ana Sayfaya Git