Dargeçit JİTEM Davası tıkandı: 4 yıldır savcı aranıyor

Dargeçit JİTEM Davası’nın 19’uncu duruşmasında da sanıklar hakkında tutuklama kararı çıkmazken, 4 yıldır dinlenmesine karar verilen dönemin Savcısı Adem Kul hakkındaki “zorla getirilme” kararı yinelendi.

Haberler 30.06.2020 - 00:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Dargeçit ilçesinde 29 Ekim 1995 ve 8 Mart 1996 tarihleri arasnda 3ü çocuk 8 kii ile ailelere bilgi verdii iddia edilen Uzman çavu Bilal Batrn kaybedilmesine ilikin açlan ve sonrasnda nakledilen davann 19uncu durumas görüldü. Aralarnda dönemin karakol komutannn da bulunduu 18 kii hakknda taammüden öldürme suçlamasyla açlan ve dava durumas Adyaman 1inci Ar Ceza Mahkemesinde görüldü.

TUTUKLAMA TALEBNE RET

Durumada, madur avukatlar hazr bulundu. Avukatlar, bir önceki durumadaki taleplerini tekrarlayarak, sanklarn tutuklanmasn istedi. Mahkeme heyeti, sanklarn tutuklanma talebini reddetti.

MÜTAALA OKUNACAK

Mahkeme, tank olarak dinlenmesine karar verilen dönemin Dargeçit Savcs Adem Kul hakknda adres tespitinin yaplp bir sonraki durumaya zorla getirilmesi kararn yineledi. Ayrca, savcnn yurtdna çkp çkmad da sorgulanacak. Tank Dilek Tok, Abdullah çolak ve Kazm Aslan adl emekli öretmenlerin de bir sonraki durumada tank olarak dinlenmesine karar veren mahkeme, dosyann mütalaa hazrlanmas üzerine savcya gönderilmesine karar verdi.

Duruma 2 Kasma ertelendi.

Ana Sayfaya Git