"Davutoğlu, Kasım'da partisinin tabelasını asıyor"

Davutoğlu'na yakın bir kaynak, kurucular kuruluna son şeklinin verilmesinin ardından partinin ismi ve logosunun belirleneceğini söyledi

Haberler 29.10.2019 - 11:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eski babakan Ahmet Davutolunun 2019un Kasm aynda partisinin tabelasn asmaya hazrland iddia edildi. Davutolunun partisinin tüzük ve programnn yazm aamas tamamlanmak üzere olduu belirtilirken, kurucular kuruluna da son eklinin verilmesinin ardndan partinin ismi ve logosu belirlenecek.

Yeni parti için kollar svayan Davutolu, stanbul ve Ankarada çalmalarn sürdürüyor ve çekirdek kadroyla sk sk bir araya geliyor. Her ilde oluturulan komisyonlar da tekilatlanma çalmalarn yürütüyor.

Kurucular kurulu oluturuluyor

Kurulacak partinin tüzük ve programnn yazm aamas tamamlanmak üzere olduu belirtilirken, kurucular kuruluna da son ekli veriliyor. Programda adalet, insan haklar, demokrasi, özgürlük konusu ön plana çkacak. Yasaklarla, yolsuzluklarla ve yoksullukla sonuna kadar mücadele edilecek, akraba ve adam kayrmacl olmayacak ve adil bir gelir dalm vurgusu yaplacak.

Davutoluna yakn bir kaynak, Kasm sonuna kadar bunu bitirmeye çalyoruz. Partilemeden sonra il bakanlar binalar tutacak, kongreler yaplacak deerlendirmesini yapt.

15 Temmuzda meydanlara çkan il bakanlar bizimle

Gökdemire konuan kaynak, Eski il bakanlar (AK Partiden ayrlan) alanlarda çalyor. 15 Temmuzda meydanlara çkan, 15 Temmuza kar direnen, ilk meydanlara çkan il bakanlarmz var onlar u anda bizimle beraber çalyor dedi.

AK Parti kurulurken paras m vard?

Paranz var m? sorularna da Davutoluna yakn kaynak, Bir ie dava ruhuyla baklrsa paraya gerek yok, o para kendiliinden oluur. Bir ite menfaat ilikisiyle bir araya gelinirse herkes paraya bakar. Biz bu ie bir dava ruhuyla bakyoruz. AK Parti kurulurken paras m vard? Hepimiz elimizi cebimize attk, tekilatlar kurduk. Bizim partimizi halk kuruyor, hoca (Davutolu) buna önderlik ediyor, paramz pulumuz her eyimiz de kendiliinden ortaya çkyor. Hoca bu ilere falan kafasn takmyor açklamasnda bulundu.

Anketler ne diyor?

Davutoluna yakn kaynak anketlerdeki oy oranlarna ilikin de, Baz anket firmalar unu söylüyor, her gün hocann trendinin yükseldiini, son dönemlerde hzlanarak devam ettiini söylüyorlar. Bu düü orada yaandkça, kaçlar youn bir ekilde en gidilecek yer, kendilerine yakn gördükleri parti, kurulacak partiyi, hocann partisini görüyorlar. O nedenle hocann partisi hzl bir ekilde daha parti olmad halde Davutolu hzl bir ekilde yukar doru oy oran gidiyor dedi.

Ana Sayfaya Git