DEAŞ'a temmuzda büyük darbe

Terör örgütü DEAŞ'a yönelik etkin ve kararlı mücadelesini sürdüren Türkiye, geçen ay yurt genelindeki operasyonlarla örgüte büyük darbe vurdu, teröristlerin planladığı eylemler güvenlik güçlerinin başarılı çalışmalarıyla engellendi.

Haberler 04.08.2020 - 10:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DEAa yönelik baarl operasyonlaryla adndan söz ettiren Türkiye, terör örgütüne kar çok yönlü mücadele örnei sergiliyor.

Terör örgütü DEAa kar mücadelesine kesintisiz devam eden Türkiye, operasyonlarla örgüte nefes aldrmad.

Güvenlik güçleri, gerçekletirdikleri baarl operasyonlarla bata stanbul ve Ankara olmak üzere çok sayda kentte kanl eylem planlayan teröristlerin oyununu bozdu.

AA muhabirinin derledii bilgilere göre, temmuz aynda polis, jandarma ve hudut birliklerinin yürüttüü çalmalarda, aralarnda yabanc uyruklularn da bulunduu 187 üpheli gözaltna alnd, örgüte ait çok sayda doküman, silah ve mühimmat ele geçirildi.

Gözaltna alnan üphelilerden 19u tutukland. Zanllardan bazlar snr d edildi, bazlarnn ise adli makamlardaki ilemleri sürüyor.

TEMMUZDAK BAZI OPERASYONLAR

stanbulda terör örgütü DEAa yönelik farkl tarihlerde düzenlenen operasyonlarda, aralarnda yabanc uyruklularn da bulunduu 73 üpheli gözaltna alnd.

Ankarada, MT ve l Emniyet Müdürlüünün DEAa yönelik ortak operasyonunda, Irak uyruklu 18 zanl yakaland.

Diyarbakrda terör örgütü DEAa yönelik operasyonda, Kurban Bayramnda saldr hazrlnda olduklar iddiasyla 9 üpheli gözaltna alnd.

Terör örgütü DEA üyesi olduu iddiasyla INTERPOL tarafndan aranan Rusya vatanda 4 kadn ile krmz bültenle aranan Fransa vatanda üpheli Kilisin Suriye snr hattnda yakaland.

Gaziantepte terör örgütüne yönelik operasyonda, eylem hazrlnda olduu iddiasyla gözaltna alnan zanl tutukland.

Adana, Samsun, Konya, Osmaniye ve Bursada DEAa yönelik operasyonlarda, aralarnda yabanc uyruklularn da bulunduu 48 örgüt üyesi yakaland.

Kayseride jandarma tarafndan düzenlenen terör operasyonunda Suriye uyruklu 3 karde tutukland.

Uakta DEAa yönelik operasyonda gözaltna alnan 4 yabanc uyruklu zanldan 3ü tutukland, biri adli kontrol artyla serbest brakld.

Boluda terör örgütü DEAa yönelik operasyonda gözaltna alnan Suriye uyruklu 3 zanl tutukland.

Bilecik, Sakarya, Kayseri ve Samsunda DEAa yönelik operasyonlarda yakalanan 23 zanldan 9u tutukland, dierleri adli kontrol artyla serbest brakld.

Adanada terör örgütü DEA üyesi olduu iddiasyla tutuklu yarglanan sank Cuma H, silahl terör örgütüne üye olma suçundan 6 yl 3 ay hapis cezasna çarptrld.

Ana Sayfaya Git