"Evet"çi aşiretler arttı!

Diyarbakır ve Şırnak'ta bazı aşiretlerin temsilcileri, 16 Nisan'daki cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin halk oylamasında "evet" oyu kullanacaklarını açıkladı.

Haberler 05.03.2017 - 12:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr ve rnakn önde gelen baz airetlerinin temsilcileri halk oylamasnda, evet oyu kullanacaklarn açklad.

Diyarbakrdaki ahinan Aireti temsilcilerinden Mehmet Sait Gülçer Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve AK Partinin politikalarn beendikleri için yllardan bu yana hep ayn partiye oy verdiklerini söyledi.

AK Parti hükümeti döneminde yaplan hizmetleri Cumhuriyet tarihinden bu yana hiçbir hükümetin yapmadn dile getiren Gülçer, yaplan hizmetleri de göz önüne alarak halk oylamasnda evet oyu kullanmaya karar verdiklerini belirtti.

Gülçer, Karacada bölgesinde bulunan köylerinin yüzde 90nda içme suyu yok iken 2 yl içerisinde 10 hanelik mezrann dahi içme suyuna kavutuunu anlatarak, bunlar görmezden gelemeyeceklerini aktard.

- Cumhurbakanmzn arkasndayz

Cumhurbakanmzn arkasndayz, hiçbir zaman onu yalnz brakmadk, brakmayz da. diyen Gülçer, yllardr bölgede terör örgütü PKK ile mücadele ettiklerini vurgulad.

Gülçer, ülkeyi ve devleti her zaman destekleyeceklerine iaret ederek, Ülkemizle, hükümetimizle hiçbir skntmz yok. Türkiye Cumhuriyeti vatandayz. Airet olarak vatanmz, milletimiz severiz. Kürtüm ama 20 yl önce Kürtçe bir ark dahi çalamyorduk. u anda ise hem dilimiz serbest hem de Kürtçe kanalmz var. Bunu görmezlikten gelen kiilerin Kürtlükle alakalar yoktur, art niyetlidirler. eklinde konutu.

Tüm terör örgütleri hayr diyor. Terör örgütleri baka güçler tarafndan kullanlyor. ifadelerini kullanan Gülçer, terör örgütlerinin amacnn ülkeyi zayflatp, büyümeyi ve kalknmay engellemek olduunu kaydetti.

Gülçer, öyle konutu:

Bir ailede iki aile reisi veya bir airette iki reis olduu zaman huzur olmaz. Bakanlk sistemi olduu zaman tek kiiyle yönetilir. O zaman da tüm alanlarda ileriye gideriz. Airet olarak 30 bine yakn nüfusumuz, 10 binin üzerinde oyumuz var. Allahn izniyle bu oylarmzn tek bir tanesi dahi hayr olmayacak. Herkes benden daha fazla istekli evet oyu kullanmaya.

Airet üyelerinden Hadi Gülçer de halk oylamas için gece gündüz çaltklarn belirtti.

AK Partinin düüncelerine uyan bir parti olduunu vurgulayan Gülçer, AK Parti yanla, hayr doruya ise doru diyor. Eer referandumda evet çkarsa bölgede çok ey deiecek. Hükümetin çalmalar hzlanacak, ülke kalknacak. diye konutu.

- Devletin ve milletin yannda yer alacaz

rnak merkeze bal Kumçat beldesindeki Batüyan Aireti de referandumda, evet oyu kullanma karar ald.

Belde meydannda düzenlenen basn açklamasnda konuan Batüyan Aireti temsilcilerinden Nimet Demir, Cumhurbakan Erdoana bal olacaklarn belirterek, birlik ve beraberlik mesaj verdi.

Airet olarak devletin ve milletin yannda yer alacaklarn dile getiren Demir, Meclisi dardan kartran vesayetçilerin gücünü krmak, tüm terör örgütleriyle etkin mücadelenin devam etmesi, yürütmenin tek elde toplanmas, ülkenin darbecilerle yönetilmesine frsat vermemek, Türkiyeyi kutuplatrmak ve çatma çkarmak isteyenlerin heveslerini kursanda brakmak için, evet diyeceiz, hep birlikte 2023 hedefine yürüyeceiz. eklinde konutu.

rnak ehit Aileleri Gazi ve Güvenlik Korucular Federasyonu Bakan Mehmet Güngör de Batüyan airetinin terör örgütünden çok büyük skntlar yaadn belirterek, PKKnn bu airete kar büyük katliamlar yaptn aktard.

ehit ve gazileri bulunduunu dile getiren Güngör, PKKnn, hayr dedii bir yolda bizim de hayr deme durumumuz asla olamaz. Onun için biz Cumhurbakanmzn arkasndayz ve sonuna kadar, evet diyoruz. ifadelerini kulland.

Vatandalardan Edip Demir, 16 Nisan günü iki bahar birlikte yaayacaklarn anlatarak, Cumhurbakann sevmeyen, ülkeyi bölmek isteyenlere inat, evet diyeceiz. dedi.

Ana Sayfaya Git