Görüş Bildir

"Evet"çi aşiretler arttı!

Diyarbakır ve Şırnak'ta bazı aşiretlerin temsilcileri, 16 Nisan'daki cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin halk oylamasında "evet" oyu kullanacaklarını açıkladı.

Diyarbakır ve Şırnak'ın önde gelen bazı aşiretlerinin temsilcileri halk oylamasında, "evet" oyu kullanacaklarını açıkladı.

Diyarbakır'daki Şahinan Aşireti temsilcilerinden Mehmet Sait Gülçer Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'nin politikalarını beğendikleri için yıllardan bu yana hep aynı partiye oy verdiklerini söyledi.

AK Parti hükümeti döneminde yapılan hizmetleri Cumhuriyet tarihinden bu yana hiçbir hükümetin yapmadığını dile getiren Gülçer, yapılan hizmetleri de göz önüne alarak halk oylamasında "evet" oyu kullanmaya karar verdiklerini belirtti.

Gülçer, Karacadağ bölgesinde bulunan köylerinin yüzde 90'ında içme suyu yok iken 2 yıl içerisinde 10 hanelik mezranın dahi içme suyuna kavuştuğunu anlatarak, bunları görmezden gelemeyeceklerini aktardı.

- "Cumhurbaşkanımızın arkasındayız"

"Cumhurbaşkanımızın arkasındayız, hiçbir zaman onu yalnız bırakmadık, bırakmayız da." diyen Gülçer, yıllardır bölgede terör örgütü PKK ile mücadele ettiklerini vurguladı.

Gülçer, ülkeyi ve devleti her zaman destekleyeceklerine işaret ederek, "Ülkemizle, hükümetimizle hiçbir sıkıntımız yok. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Aşiret olarak vatanımızı, milletimiz severiz. Kürt'üm ama 20 yıl önce Kürtçe bir şarkı dahi çalamıyorduk. Şu anda ise hem dilimiz serbest hem de Kürtçe kanalımız var. Bunu görmezlikten gelen kişilerin Kürtlükle alakaları yoktur, art niyetlidirler." şeklinde konuştu.

"Tüm terör örgütleri 'hayır' diyor. Terör örgütleri başka güçler tarafından kullanılıyor." ifadelerini kullanan Gülçer, terör örgütlerinin amacının ülkeyi zayıflatıp, büyümeyi ve kalkınmayı engellemek olduğunu kaydetti.

Gülçer, şöyle konuştu:

"Bir ailede iki aile reisi veya bir aşirette iki reis olduğu zaman huzur olmaz. Başkanlık sistemi olduğu zaman tek kişiyle yönetilir. O zaman da tüm alanlarda ileriye gideriz. Aşiret olarak 30 bine yakın nüfusumuz, 10 binin üzerinde oyumuz var. Allah'ın izniyle bu oylarımızın tek bir tanesi dahi 'hayır' olmayacak. Herkes benden daha fazla istekli 'evet' oyu kullanmaya."

Aşiret üyelerinden Hadi Gülçer de halk oylaması için gece gündüz çalıştıklarını belirtti.

AK Parti'nin düşüncelerine uyan bir parti olduğunu vurgulayan Gülçer, "AK Parti yanlışa, 'hayır' doğruya ise 'doğru' diyor. Eğer referandumda 'evet' çıkarsa bölgede çok şey değişecek. Hükümetin çalışmaları hızlanacak, ülke kalkınacak." diye konuştu.

- "Devletin ve milletin yanında yer alacağız"

Şırnak merkeze bağlı Kumçatı beldesindeki Batüyan Aşireti de referandumda, "evet" oyu kullanma kararı aldı.

Belde meydanında düzenlenen basın açıklamasında konuşan Batüyan Aşireti temsilcilerinden Nimet Demir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bağlı olacaklarını belirterek, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Aşiret olarak devletin ve milletin yanında yer alacaklarını dile getiren Demir, "Meclisi dışarıdan karıştıran vesayetçilerin gücünü kırmak, tüm terör örgütleriyle etkin mücadelenin devam etmesi, yürütmenin tek elde toplanması, ülkenin darbecilerle yönetilmesine fırsat vermemek, Türkiye’yi kutuplaştırmak ve çatışma çıkarmak isteyenlerin heveslerini kursağında bırakmak için, 'evet' diyeceğiz, hep birlikte 2023 hedefine yürüyeceğiz." şeklinde konuştu."

Şırnak Şehit Aileleri Gazi ve Güvenlik Korucuları Federasyonu Başkanı Mehmet Güngör de Batüyan aşiretinin terör örgütünden çok büyük sıkıntılar yaşadığını belirterek, PKK'nın bu aşirete karşı büyük katliamlar yaptığını aktardı.

Şehit ve gazileri bulunduğunu dile getiren Güngör, "PKK'nın, 'hayır' dediği bir yolda bizim de 'hayır' deme durumumuz asla olamaz. Onun için biz Cumhurbaşkanımızın arkasındayız ve sonuna kadar, 'evet' diyoruz." ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan Edip Demir, 16 Nisan günü iki baharı birlikte yaşayacaklarını anlatarak, "Cumhurbaşkanını sevmeyen, ülkeyi bölmek isteyenlere inat, 'evet' diyeceğiz." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi