Geleceğe nefes ol!

11 Kasım'da gerçekleştirilecek ağaç dikme seferberliği öncesinde yürütülen "Geleceğe Nefes" kampanyası 10 milyonu aşarken, Diyarbakır için de "Haydi Diyarbakır bir nefeste sen ol" diyoruz.

Haberler 04.11.2019 - 11:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dünya üzerinde yaayacak nesillerin saysn artrmak, yaamn daha kaliteli ve salkl olmasn salamak için herkesin hemen imdi bir eyler yapmasnn kaçnlmaz olduunu ifade edenTarm ve Orman Bakan Pakdemirli seferberlik öncesinde yürütülen Gelecee Nefes kampanyasna da dikkati çekti. Fidan kampanyasna katlmak isteyenler, gelecegenefes.com internet sitesi üzerinden Türkiyenin herhangi bir bölgesinde dikilecek aaçlara kendi isimleri ile aile bireylerinin isimlerini vererek, fidan sahiplenebiliyor ya da bata bulunabiliyor.

HABER MERKEZ

11 Kasmda 81 ilde, 2 bin 23 noktada üç saat içerisinde hedeflenen 11 milyon fidann toprakla bulumasna gelenik Gelecee Nefes kampanyas devam ederken, uana kadar 10 milyonu akn fidann sahiplenildii bildirilirken, Diyarbakr içinde Haydi Diyarbakr bir nefeste sen ol çarsnda bulunuyoruz.

Bakanlktan yaplan açklamaya göre, aaç dikme seferberlii kapsamnda 11 Kasmda saat 11.11de, 81 ildeki 2 bin 23 noktada 3 saat içinde 11 milyon fidan toprakla buluturulacak.

Tarm ve Orman Bakan Pakdemirli, Ankarada aaçlandrlacak 650 dönümlük alanda incelemelerde bulundu. Burada açklama yapan Pakdemirli, u an Ankarada çalma yaptmz yeri, Sayn Cumhurbakanmzn da katlaca tören alann ziyaret ediyoruz. Buras aa yukar 650 dönüm, 150 bin civarnda aaç dikeceimiz bir yer diye konutu.

GELECEE NEFES OL

Dünya üzerinde yaayacak nesillerin saysn artrmak, yaamn daha kaliteli ve salkl olmasn salamak için herkesin hemen imdi bir eyler yapmasnn kaçnlmaz olduunu ifade eden Pakdemirli seferberlik öncesinde yürütülen Gelecee Nefes kampanyasna da dikkati çekti.

Pakdemirli, bu kampanyayla, yurt içi ve dndaki vatandalarn fidan sahiplenebileceini ya da bata bulunabileceini belirterek, Beklediimizin üzerinde ilgi gören bir kampanya, seferberlik oldu. Biz 11 milyon fidann sahiplendirilmesi sürecinin önümüzdeki hafta sonu itibaryla tamamlanmasn bekliyorduk. Ancak bu sabah itibaryla memleketin 81 ilinde 7den 77ye tüm vatandalarmz neredeyse tüm fidanlar sahiplendi. u ana kadar 10 milyonu akn fidan sahiplenildi. ifadesini kulland.

10 MLYON FDANDA

Açklamaya göre, tüm yurtta fidanlarn toprakla buluaca seferberlie katlmak isteyen vatandalar, gelecegenefes.com internet sayfas üzerinden, Türkiyenin istedii bölgesinde dikilecek 5 aaca kendi ve aile bireylerinin isimlerini vererek fidan sahiplenebiliyor ya da bata bulunabiliyor.

HAYD DYARBAKIR

Kampanya ülke genelinde yank bulurken, Diyarbakr için de çarda bulunuyoruz. Haydi Diyarbakr Gelecee bir Nefeste sen ol diyerek, kampanyaya katlm gösterilmesini istiyoruz.

NASIL BAVURULUR?

Türkiye genelinde çkan orman yangnlar neticesinde zarar gören alanlarn yeniden aaçlandrma çalmalarn dünyaya duyurmak, 11 milyon fidan toprakla buluturarak Guinness Rekorlar Kitabna girmek için için balatlan Gelecee Nefes-11 Milyon Fidan kampanyas vatandalar tarafndan youn ilgi ile karland. Gelecee Nefes 11 milyon Fidan kampanyasna katlmak çok kolay. Tarm ve Orman Bakanlnn tarafndan oluturulan https://gelecegenefes.com/ adresin isteyen herkes bir fidan sahiplenebilir veya balayabilir. FDAN SAHPLEN sekmesine tkladnzda isim soyisim ve e-posta girdikten sonra istediiniz ehirde adnza ücretsiz 5 fidan dikimi yaplyor. lemleri tamamladktan sonra katlm belgesi sekmesine tkladnzda katlm belgenizi alabiliyorsunuz.

FDAN BAII NASIL YAPILIR?

Kii ya da Kurulu istendii sayda fidan banda bulunabilir. Balanan fidanlar aaçlandrma sahas içinde yer alr.

1 Fidan Ba 10 TLdir.

E-Sertifika talepleriniz ödeme yapldktan sonra ortalama 1 i günü içinde, basl Sertifika talepleriniz ise 5 i günü içinde teslim edilmektedir.

TÖREN ALANLARI SORGULAMA

Sizlerin adna dikilecek olan fidanlar gelecee nefes ol sitesi üzerinden sanal olarak sahiplenebilmenizi istiyoruz. Sahiplendiiniz fidanlarn dikim lokasyonu ile tören alanlar farkl yerler olabilir. Törenlerimize katlmak isterseniz, bulunduunuz ilde yaplacak törenlerin lokasyonunu Tören Alanlar bölümünden örenebilirsiniz.

Ana Sayfaya Git