Geleceğe nefes ol!

11 Kasım'da gerçekleştirilecek ağaç dikme seferberliği öncesinde yürütülen "Geleceğe Nefes" kampanyası 10 milyonu aşarken, Diyarbakır için de "Haydi Diyarbakır bir nefeste sen ol" diyoruz.

Geleceğe nefes ol!

Dünya üzerinde yaşayacak nesillerin sayısını artırmak, yaşamın daha kaliteli ve sağlıklı olmasını sağlamak için herkesin hemen şimdi bir şeyler yapmasının kaçınılmaz olduğunu ifade edenTarım ve Orman Bakanı Pakdemirli seferberlik öncesinde yürütülen "Geleceğe Nefes" kampanyasına da dikkati çekti. Fidan kampanyasına katılmak isteyenler, 'gelecegenefes.com' internet sitesi üzerinden Türkiye'nin herhangi bir bölgesinde dikilecek ağaçlara kendi isimleri ile aile bireylerinin isimlerini vererek, fidan sahiplenebiliyor ya da bağışta bulunabiliyor.

HABER MERKEZİ

11 Kasım'da 81 ilde, 2 bin 23 noktada üç saat içerisinde hedeflenen 11 milyon fidanın toprakla buluşmasına gelenik "Geleceğe Nefes" kampanyası devam ederken, şuana kadar 10 milyonu aşkın fidanın sahiplenildiği bildirilirken, Diyarbakır içinde "Haydi Diyarbakır bir nefeste sen ol" çağrısında bulunuyoruz.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, ağaç dikme seferberliği kapsamında 11 Kasım'da saat 11.11'de, 81 ildeki 2 bin 23 noktada 3 saat içinde 11 milyon fidan toprakla buluşturulacak.

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Ankara'da ağaçlandırılacak 650 dönümlük alanda incelemelerde bulundu. Burada açıklama yapan Pakdemirli, "Şu an Ankara'da çalışma yaptığımız yeri, Sayın Cumhurbaşkanımızın da katılacağı tören alanını ziyaret ediyoruz. Burası aşağı yukarı 650 dönüm, 150 bin civarında ağaç dikeceğimiz bir yer" diye konuştu.

GELECEĞE NEFES OL

Dünya üzerinde yaşayacak nesillerin sayısını artırmak, yaşamın daha kaliteli ve sağlıklı olmasını sağlamak için herkesin hemen şimdi bir şeyler yapmasının kaçınılmaz olduğunu ifade eden Pakdemirli seferberlik öncesinde yürütülen "Geleceğe Nefes" kampanyasına da dikkati çekti.

Pakdemirli, bu kampanyayla, yurt içi ve dışındaki vatandaşların fidan sahiplenebileceğini ya da bağışta bulunabileceğini belirterek, "Beklediğimizin üzerinde ilgi gören bir kampanya, seferberlik oldu. Biz 11 milyon fidanın sahiplendirilmesi sürecinin önümüzdeki hafta sonu itibarıyla tamamlanmasını bekliyorduk. Ancak bu sabah itibarıyla memleketin 81 ilinde 7'den 77'ye tüm vatandaşlarımız neredeyse tüm fidanları sahiplendi. Şu ana kadar 10 milyonu aşkın fidan sahiplenildi." ifadesini kullandı.

10 MİLYON FİDANDA

Açıklamaya göre, tüm yurtta fidanların toprakla buluşacağı seferberliğe katılmak isteyen vatandaşlar, "gelecegenefes.com" internet sayfası üzerinden, Türkiye'nin istediği bölgesinde dikilecek 5 ağaca kendi ve aile bireylerinin isimlerini vererek fidan sahiplenebiliyor ya da bağışta bulunabiliyor.

HAYDİ DİYARBAKIR

Kampanya ülke genelinde yankı bulurken, Diyarbakır için de çağrıda bulunuyoruz. "Haydi Diyarbakır Geleceğe bir Nefeste sen" ol diyerek, kampanyaya katılım gösterilmesini istiyoruz.

NASIL BAŞVURULUR?

Türkiye genelinde çıkan orman yangınları neticesinde zarar gören alanların yeniden ağaçlandırma çalışmalarını dünyaya duyurmak, 11 milyon fidanı toprakla buluşturarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek için için başlatılan “Geleceğe Nefes-11 Milyon Fidan” kampanyası vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. Geleceğe Nefes 11 milyon Fidan kampanyasına katılmak çok kolay. Tarım ve Orman Bakanlığının tarafından oluşturulan https://gelecegenefes.com/ adresin isteyen herkes bir fidan sahiplenebilir veya bağışlayabilir. 'FİDAN SAHİPLEN' sekmesine tıkladığınızda isim soyisim ve e-posta girdikten sonra istediğiniz şehirde adınıza ücretsiz 5 fidan dikimi yapılıyor.  İşlemleri tamamladıktan sonra katılım belgesi sekmesine tıkladığınızda katılım belgenizi alabiliyorsunuz.

FİDAN BAĞIŞI NASIL YAPILIR?

Kişi ya da Kuruluş istendiği sayıda fidan bağışında bulunabilir. Bağışlanan fidanlar ağaçlandırma sahası içinde yer alır.

1 Fidan Bağışı 10 TL'dir.

E-Sertifika talepleriniz ödeme yapıldıktan sonra ortalama 1 iş günü içinde, basılı Sertifika talepleriniz ise 5 iş günü içinde teslim edilmektedir.

TÖREN ALANLARI SORGULAMA

Sizlerin adına dikilecek olan fidanları geleceğe nefes ol sitesi üzerinden sanal olarak sahiplenebilmenizi istiyoruz. Sahiplendiğiniz fidanların dikim lokasyonu ile tören alanları farklı yerler olabilir. Törenlerimize katılmak isterseniz, bulunduğunuz ilde yapılacak törenlerin lokasyonunu Tören Alanları bölümünden öğrenebilirsiniz.

Kaynak: Diyarbakır Söz