GÜNÜBİRLİK DAİRE KİRALAMA İSYANI

Sosyal konutların günlük ve saatlik kiraya verilmesine tepki gösteren TOKİ sakinleri, aile olarak burada ikamet etmekten utandıklarını söylediler.

Haberler 11.09.2019 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Kayapnar ilçesinde TOK tarafndan yaplan 1+1 dairelerin bulunduu sosyal konutlarn saatlik ve günlük kiraya verilmesine tepki gösteren TOK sakinleri, söz konusu dairelerde gayri ahlaki ilikinlerin yaandn belirttiler. TOK sakinleri, aile olarak burada ikamet etmekten utandklarn bu nedenle çocuklarn darya dahi çkaramadklarn söylediler.

Yaklak bin 800 ailenin ikamet ettii sosyal konutta, planda AVM olarak gözüken alann yaklak yüzde 70i içkili restoran bulunuyor. Söz konusu restorana tepki gösteren TOK sakinleri, restoranda açk alanda içki içildiini ve yüksek sesle müzik dinlenildiini belirttiler.

GÜNÜBRLK KRALAMA

Özellikle kadn ve çocuklarn, akamlar önünden geçerken büyük tedirginlik yaadklar içkili restorandn yönetmelie aykr olmasna ramen; okula 20 metre, cami ve Kuran kursuna 100 metre, Aile Destek Merkezine ise 50 metre uzaklkta olmas dikkat çekiyor.

Younlukla düük gelirli ailelerin ikamet ettii sosyal konutlarda özelikle 1+1 dairelerin kimlii belirsiz kii ve kiilere satld veya kiraland belirtiliyor. Söz konusu dairelerin günlük ve saatlik kiraya verildiini belirten aileler, burada gayri ahlaki fiiliyatlarn yaandn söylüyor.

FUHU YATAI OLMU

Yetkililerden bizzat gelip kendi gözleriyle görmelerini isteyen TOK sakinlerinden Ramazan Pekdemir, öyle konutu: Burada bir içkili mekan yaplm. Ben evime geldiimde bu yeri görmek zorunda deilim. Buras gariban yeri olduu için fuhu yata yapmlar. Hepimizin namusu, erefi var. Valilikten sesimizi duymasn ve gereinin yapmasn istiyoruz. Buradaki durumu tespit etmek bizim deil, emniyetin görevidir. Emniyet yetkililerimiz, valimiz, kaymakammz, belediye bakanmz ve muhtarmz gönüllü olurlarsa bu sorun çözülür. Burada evler gecelik ve saatlik olarak kiraya veriliyor.?

UTANARAK EVE GRYORUZ

Sosyal konutlarda yaananlardan dolay utandklarn ve darya çkamadklarn belirten mahalle sakinlerinden Hatice Eraslan, Sözlemede kiraya verilemeyecei ve satlamayaca belirtilirken 15 günde bir evler satlyor, kötü niyetli insanlara kiraya veriliyor. Bizler bayan olarak burada oturmaktan utanyor ve çocuklarmz darya çkaramyoruz. Buralarda madde bamllar var, korkuyoruz. Vali bey gelip bizi bu kötü insanlardan temizlesin. Gelemiyorsa dilekçe yazalm, taleplerimizi dile getirelim, sesimizi duysun. dedi. çki restorannn kaldrlmasn isteyen hsan çindemir de Buralarda fuhular artm. Bunlarn önüne geçilmesini talep ediyorum. Diyerek yetkililere seslendi.

Ana Sayfaya Git