HDP’ye baskın

HDP Esenyurt İlçe Başkanı Ercan S. ve bir şüpheli, ifadelerinin alınmasının ardından savcılık talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere emniyetten serbest bırakıldı. BEDAŞ ekipleri, kaçak elektrik kullanıldığının belirlenmesi üzerine binanın elektriğini kesti

Haberler 25.01.2021 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Esenyurt ilçe binasnda asl, Abdullah Öcalann afi ve posterlerinin indirilmesi, asanlarn yakalanmas için operasyon düzenlendi.

Esenyurt lçe Emniyet Müdürlüü ekipleri, Esenyurt Belediyesi personelinin HDP ilçe binasnda dezenfekte ilemi yaparken çekilen ve sosyal medyada paylalan fotoraflarda, örgüt elebann afi ve posterlerinin görülmesi üzerine çalma balatt.

ÖCALAN POSTER ASILMI

Terörle Mücadele ube Müdürlüüne bal ekipler, Büyükçekmece Cumhuriyet Basavclndan alnan arama karar sonras HDP ilçe binasna girdi.

Binada yaplan aramalar sonucunda Abdullah Öcalann poster ve resimleri, üzerinde YPJ yazl bez flama, 1000 afi, örgüt propagandasnn yapld çeitli dergiler ile çok sayda kitap, 3 harddisk, 2 laptop, 2 DVD ve 2 video kaset bulundu.

HDP Esenyurt lçe Bakan Ercan S. ve Dilan K, terör örgütü propagandas yapmak suçundan emniyette ifade verdi. üpheliler, ifadelerinin ardndan savclk talimatyla tutuksuz yarglanmak üzere serbest brakld.

Ayrca binann elektriinin kaçak olduunun tespit edilmesi üzerine BEDA ekiplerince binann elektrii kesildi. Yaplan detayl incelemede 4 yldr kaçak elektrik kullanld belirlendi.

SOYLU SOSYAL MEDYA PAYLAIMI

Öte yandan, çileri Bakan Süleyman Soylu, Öcalann afi ve posterlerinin asldn gösteren video paylat. Soylu, sosyal medya hesabndan yapt paylamda, u ifadeleri kulland: 23 Ocak 2021 gece 23.30, Esenyurt HDP binas. Demokrasinin istismar her daim mümkündür. AHM kararlar, Venedik kriterleri... Bat istismara müsaade etmiyor ancak bizden istiyor. Dünyann hiçbir demokratik ülkesinde buna müsaade edilmez.

Ana Sayfaya Git