İfadesi alındı serbest kaldı

Hakkında, "Kamu çalışanına karşı görevinden dolayı hakaret" suçundan açılan davada, yakalama kararı çıkarılan ve Diyarbakır'da dün gözaltına alınan HDP Sözcüsü ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir ifadesinden sonra serbest bırakıldı.

Haberler 03.06.2017 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Murat YÜZÜGÜLLÜ

DYARBAKIR - HDP Sözcüsü ve anlurfa Milletvekili Osman Baydemir, Kamu çalanna kar görevinden dolay hakaret suçundan açlan davada, çkarlan yakalama karar dorultusunda gözaltna alnd. Baydemir ifadesinden sonra serbest brakld.

Daha önce hakknda zorla getirilme karar verilen ancak 30 Maysta görülen durumaya katlmayan Baydemir, Diyarbakr 4. Asliye Ceza Mahkemesinin yakalama kararna istinaden Diyarbakr Barosunu ziyaretinin ardndan gözaltna alnarak adliye binasna götürüldü. Baydemirin, 4. Asliye Ceza Mahkemesinde ifade verecei örenildi.

DDANAMEDEN

Valilik tarafndan yasaklama kararna ramen, 3 Kasm 2012de BDP il binas önünde, aralarnda o dönemde Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Osman Baydemirin de bulunduu 30 kiilik grup araçlarna binerek, Turgut Özal Bulvarnda yolu araç trafiine kapatarak, oturma eylemi gerçekletirmiti.

Gerekli ikazlarn yaplmas ve kitlenin toplanmasna izin verilmemesi üzerine, oturma eyleminin sonlandrld belirtilen iddianamede, u ifadeler kullanlmt:

Ayn gün BDP Genel Bakan ve milletvekillerinin de bulunduu bir grubun Diyarbakr Valilik binas makam giriine giden kiiler arasnda üpheli Baydemir de yer alyordu. Gruba milletvekili olan kiiler haricindeki dier kiilerin bahçe dna çkmalar yönünde ikazlarn yapld, bu ikazlara uymayarak bahçe dna çkmayan Baydemirin, güvenlik güçlerine hitaben Allah belanz versin, Allah belanz versin, Allah belanz versin, faistler, Allah belanz versin, Allah sizi yok etsin, erefsizler, alçaklar, faistler eklinde sözler söylemek suretiyle orada bulunan kamu görevlilerine görevlerinden dolay hakaret ettii tespit edilmitir.

ddianamede, üphelinin milletvekili seçilmeden önce savclkta, O esnada kem sözler sarf ettiim dorudur. eklinde suçunu ikrar eder mahiyetteki savunmas da yer almt.

STENEN CEZA

ddianamede, HDP anlurfa Milletvekili Baydemirin kamu çalanna kar görevinden dolay hakaret suçundan ceza artrmna gidilerek, 1 yl 9 aydan, 3 yl 6 aya kadar hapis cezasna mahkumiyeti halinde Türk Ceza Kanununun ilgili maddesinde öngörülen hak yoksunluklarna hükmedilmesine karar verilmesi talep ediliyor.

SERBEST BIRAKILDI

Baydemir, adliyede, savcya verdii ifadenin ardndan serbest brakld.

YETKLLER: BAYDEMRE GÖZALTI LEM UYGULANMADI

Baydemire gözalt ilemi uygulanmad belirtildi. Yetkililer, Baydemirin Adliyede Baroyu ziyaret ettii srada görevlilerin bunu fark ederek daha önce hakknda verilen yakalama kararn tebli ettiklerini belirtirek, bunun üzerine Baydemirin de Ben de bunun için geldim diyerek ifade verdiini ve kendisine bir gözalt ilemi uygulanmadn söyledi.

Öte yandan, HDP Adana Milletvekili Meral Dan Beta ise Baydemir ile ilgili, Diyarbakr Barosu ziyaretimiz sonrasnda parti sözcümüz Osman Baydemir gözaltna alnd yazl tweet atmt.

Ana Sayfaya Git