İlla biri mi ölmeli?

Ofis Yeraltı çarşısının üstündeki demir yığınları görüş açısını kapattığı için yayalar için "büyük tehdit" oluştururken, vatandaşlar "İlla biri mi ölmesi lazım" diyerek tepki gösterdi.

Haberler 30.01.2017 - 09:19 Son Güncelleme : 30.01.2017 - 09:21

Yllar önce ina edilen ancak bugüne kadar bir çok kez gündeme gelmesine ramen çözüm üretilmeyen Ofis Yeralt çarsnn üstündeki demir ynlar, özellikle yaya ve sürücülerinin görü alann kapatt için, tehdit oluturuyor. Kardan karya geçmek için yaya geçidini kulanan vatandalar, özellikle sol taraftan gelen araçlar göremedikleri için, ölümle burun buruna geliyorlar.

BRLER ÖLMEDEN

Bir an önce demir ynlarnn kaldrlmasn isteyen vatandalar illa birimi ölmesi lazm illa kaza m olmas lazm ondan sonram yapacaklar diyerek tepki gösterirken yetkilileri de duyarl olmaya çard. Semt sakinleri ve yaya geçidini kullanan vatandalardan Hanefi Mutlu, buras hem ehrin görüntüsünü bozuyor hem de teplike saçyor. Burada bir iki kii ölecek ondan sonram buray düzeltecekler. Yetkililer nerede? Neden bu kadar umursamaz davranyorlar insan hayat onlar için bu kadar m deersiz diyerek. Kaç kezdir buras gündeme geliyor. Ama kimse ilgilenmiyor diyerek tepki gösterdi.

ATLLAYA SESLENDLER

Büyükehir Belediye Bakanvekili Cumali Atillaya seslenen ve geldiklerinden beri Diyarbakra önemli hizmetleri olduunu söyleyen vatandalardan Hayri Gümü ise Bu yaya geçidine bir çözüm bulunmas lazm. Özellikle yal ve çocuklar araçlar fark etmeden yola çkarak kazaya maruz kalyor. Yllar yldr söyleyip-duruyoruz. Ama kimse soruna çözüm bulmuyor. nsan cannda daha önemli bir ey yoktur. Kimsenin canna ve malna zarar gelmeden bu eksiklik giderileceini umut ediyoruz. Yeni Belediye Bakan iyi çalmalar yapyor. Bu soruna da çözüm getirmesini bekliyoruz diye konutu.

MASKEL SOYGUNCULAR

Faruk çetin adl vatanda ise, Valla bununla ilgili bir sürü ikyetlerimiz oldu 25 Aralk 2014 tarihinde silahl soygun giriiminde bulunuldu. Benim i yerime onlarda bu yer alt çarsnda maskelerini takp o ekilde geldiler. Bu ynlar olmam olsayd onlar buna cesaret edemezlerdi. yerlerimizi kamufle ediyor. Onlara bir nevi siper oldu. Bunun bir yaplandrlmasn bunu belediyemizin bir ekilde düzenleme getirmesini istiyoruz. Bu yeni atanan kayyumumuzdan umutluyuz inallah o yapacaktr buray i yerimizin sal ve yayalarn sal için burann bir an önce yaplmas gerekiyor dedi.

OKULA GDP GELRKEN

lkokul örencisi Enes ah ise her gün bu yaya geçidini kullanarak okula gidip geldiini ancak her defasnda da kaza ile burun buruna geldiini belirterek unlar söyledi; Burann, biraz daha alçaltlmasn istiyorum çünkü kardan karya geçerken araçlar görmüyorum. Bu yüzden araba çarpabilir çünkü araba çarpmas yüzde 90 oluyor o yüzden yetkililerimden burann biraz daha alçak olmasn istiyorum.

Ana Sayfaya Git