İlla biri mi ölmeli?

Ofis Yeraltı çarşısının üstündeki demir yığınları görüş açısını kapattığı için yayalar için "büyük tehdit" oluştururken, vatandaşlar "İlla biri mi ölmesi lazım" diyerek tepki gösterdi.

İlla biri mi ölmeli?

Yıllar önce inşa edilen ancak bugüne kadar bir çok kez gündeme gelmesine rağmen çözüm üretilmeyen Ofis Yeraltı çarşısının üstündeki demir yığınları, özellikle yaya ve sürücülerinin görüş alanını kapattığı için, "tehdit" oluşturuyor. Karşıdan karşıya geçmek için yaya geçidini kulanan vatandaşlar, özellikle sol taraftan gelen araçları göremedikleri için, ölümle burun buruna geliyorlar.

BİRİLERİ ÖLMEDEN

Bir an önce demir yığınlarının kaldırılmasını isteyen vatandaşlar “illa birimi ölmesi lazım illa kaza mı olması lazım ondan sonramı yapacaklar” diyerek tepki gösterirken yetkilileri de duyarlı olmaya çağırdı. Semt sakinleri ve yaya geçidini kullanan vatandaşlardan  Hanefi Mutlu, “burası hem şehrin görüntüsünü bozuyor hem de teplike saçıyor. Burada bir iki kişi ölecek ondan sonramı burayı düzeltecekler. Yetkililer nerede? Neden bu kadar umursamaz davranıyorlar insan hayatı onlar için bu kadar mı değersiz diyerek. Kaç kezdir burası gündeme geliyor. Ama kimse ilgilenmiyor” diyerek tepki gösterdi.

ATİLLA'YA SESLENDİLER

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Cumali Atilla'ya seslenen ve geldiklerinden beri Diyarbakır'a önemli hizmetleri olduğunu söyleyen vatandaşlardan Hayri Gümüş ise “Bu yaya geçidine bir çözüm bulunması lazım. Özellikle yaşlı ve çocuklar araçları fark etmeden yola çıkarak kazaya maruz kalıyor. Yıllar yılıdır söyleyip-duruyoruz. Ama kimse soruna çözüm bulmuyor. İnsan canında daha önemli bir şey yoktur. Kimsenin canına ve malına zarar gelmeden bu eksiklik giderileceğini umut ediyoruz. Yeni Belediye Başkanı iyi çalışmalar yapıyor. Bu soruna da çözüm getirmesini bekliyoruz” diye konuştu.

MASKELİ SOYGUNCULAR

Faruk Çetin adlı vatandaş ise, “Valla bununla ilgili bir sürü şikâyetlerimiz oldu 25 Aralık 2014 tarihinde silahlı soygun girişiminde bulunuldu. Benim iş yerime onlarda bu yer altı çarşısında maskelerini takıp o şekilde geldiler. Bu yığınlar olmamış olsaydı onlar buna cesaret edemezlerdi. İş yerlerimizi kamufle ediyor. Onlara bir nevi siper oldu. Bunun bir yapılandırılmasını bunu belediyemizin bir şekilde düzenleme getirmesini istiyoruz. Bu yeni atanan kayyumumuzdan umutluyuz inşallah o yapacaktır burayı iş yerimizin sağlı ve yayaların sağlığı için buranın bir an önce yapılması gerekiyor” dedi.

OKULA GİDİP GELİRKEN

İlkokul öğrencisi Enes Şah ise her gün bu yaya geçidini kullanarak okula gidip geldiğini ancak her defasında da kaza ile burun buruna geldiğini belirterek şunları söyledi;  “Buranın, biraz daha alçaltılmasını istiyorum çünkü karşıdan karşıya geçerken araçları görmüyorum. Bu yüzden araba çarpabilir çünkü araba çarpması yüzde 90 oluyor o yüzden yetkililerimden buranın biraz daha alçak olmasını istiyorum."

Kaynak: Diyarbakır Söz