“İmam hatipli olmak ayrıcalıktır”

Diyarbakır'da kutlanan İmam Hatip Lisesi Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri yoğun katılım ile gerçekleşti.

Haberler 20.10.2017 - 08:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

mam Hatip Okullarnn 104. kurulu yldönümü münasebetiyle Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Kongre Merkezinde youn bir katlm ile etkinlik düzenlendi.

Etkinlie, Vali Yardmcs Hac Hasan Gökpnar, Yeniehir Kaymakam ve Yeniehir Belediye Bakan Vekili Serdar Kartal, Dicle Üniversitesi lahiyat Fakültesi Dekan Prof. Dr. Ali Akay, l Milli Eitim Müdür Yardmcs Mehmet Bulut, l Milli Eitim ube Müdürü Necdet Güler, Merkez lçe müftüleri, sivil toplum kuruluu temsilcileri, okul müdürleri, öretmenler ve örenciler katld.

Diyarbakr Müftülüü görevlisi Ömer Yakutun Kuran- Kerim tilavetiyle balayan program, slayt gösterimi ile devam etti. Slaytta, cumhuriyetin kuruluu sonrasndaki süreçte slama ve Müslümanlara yaplan dümanlklar, 28 ubat dönemi sanclar ve mam Hatip Okullarnn çektii skntlar ele alnd.

Diyarbakr Tabiin memleketidir

Programda açl konumasn yapan mam Hatip ve Anadolu mam Hatip mezunlar ve Mensuplar Dernei Bakan M. Siraç Öztoprak, slam dorudan örenen Ashab Kiramdan örenen yani tabiin olan ve Anadoluya öreten Tabiindir. Diyarbakr bu bakmdan tabiin ehri özellii tar. Diyarbakrmz, slam birinci azdan örenen bir ehir ve burann halk tabiin evlatlardr. dedi.

36 yla kadar mahkemelerde yarglandm

Diyarbakr Milli Eitim Müdürü Hasan Aslan, kendisinin de imam hatip okulu mezunu olduunu ve 28 ubatta büyük skntlarla karlatn belirti.

Aslan konumasnn devamnda 28 ubat sürecinin acmasz çarknn içerisinden çkarak gelen bir Milli Eitim Müdürüyüm. mam Hatiplerin kapatlmasna kar çktmzdan, kz örencilerimizin balarnn açlmasna kar çktmzdan dolay o dönemde hem devlet güvenlik mahkemesinde hem de ar cezada 36 yla kadar mahkemelerde yarglandm. Ancak davamzda samimi olduumuz için vazgeçmedik. Katsay sistemi srf imam hatiplerin önüne geçmek için getirildi. diyerek imam hatip okulunun ve mensuplarnn önemine dikkat çekti.

mam hatipli olmak ayrcalktr

Aslan, stediimiz yerlere geliriz. mam hatipli olmak ayrcalktr. Diyarbakrda 500 bin örenci var her biri bir birinden önemlidir. Ancak imam hatiplilere halk farkl misyon yüklemitir. Onlarn hareketlerine davranlarna önem verir. Müminler kardetir düsturuyla hareket etmeliyiz. Peygamber efendimizin sünnetine smsk sarlarak yolumuza devam edeceiz. dedi. Konumalarn ardndan programa katlan örencilere kura ile bisiklet hediye edildi.

Ana Sayfaya Git