İstanbul Eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın Hâkim Karşısında

FETÖ’ye yönelik olarak başlatılan soruşturma kapsamında açılan davaların görülmesine devam ediliyor. Eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu bugün hâkim karşısına çıktı.

Haberler 23.08.2017 - 22:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

FETÖnün mülkiye yaplanmas ile ilgili olarak eski stanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eski stanbul Emniyet Müdürü Hüseyin çapknn da aralarnda bulunduu 15 sann yarglanmasna bugün stanbulda baland.

DAVADA 13 SANIK YARGILANIYOR

stanbul 30. Ar Ceza Mahkemesi tarafndan Silivri Cezaevi nfaz Kurumu karsndaki salonda görülen davann ilk durumasnda 13 sank hazr bulundu. Mahkeme heyeti bakan kimlik tespitinin ardndan sanklar hakknda isnat edilen suçlamalarn bir özetini okudu. Sanklarn ilk savunmay eski Kadköy Kaymakam Birol Kurubal yapt. stanbul Cumhuriyet Basavcl Özel Soruturma Bürosu Savcs Emine Koçak tarafndan hazrlanan iddianame metninde 13 sank hakknda Anayasal düzeni ortadan kaldrmaya teebbüs, Hükümeti ortadan kaldrmaya teebbüs ve TBMMyi ortadan kaldrmaya teebbüs suçlarndan 3er kez arlatrlm müebbet hapis cezas isteniyor. Sanklar hakknda ayrca Silahl terör örgütü üyelii suçundan ise 7.5 yldan 15er yla kadar hapis cezas talep ediliyor.

DAVANIN SANIKLARI

Eski Kadköy Kaymakam Birol Kurubal

Eski Baclar Kaymakam Erdal çakr

Eski Mula Valisi Fatih ahin

Eski Sancaktepe Kaymakam Feyzullah Özcan

Eski Mülkiye Bamüfettii Gürkan Polat

Eski stanbul Vali Yardmcs Haluk Nadir

Eski stanbul Emniyet Müdürü Hüseyin çapkn

Eski stanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu

Eski Babakanlk Müstear Yardmcs Mürteza Balc

Eski Artvin ve Hakkari Valisi Necmettin Kalkan

Eski Rize ve çorum Valisi Nurullah çakr

Eski Pendik Kaymakam Osman Tunç

Eski Mülkiye Bamüfettii ve stanbul 2010 Avrupa Kültür Bakenti Genel Sekreteri Ylmaz Kurt

Eski anlurfa Valisi Yusuf Yavacan

Eski Denizli Valisi Abdulkadir Demir

DER ÖNEML DAVALAR

15 Temmuz darbe giriimi esnasnda Cumhurbakan Erdoana suikast giriimi ve 2 polisin ehit edildii saldrya ilikin olarak 2si firari ve 43ü tutuklu 45 sann yargland davann durumalar da Mulada devam ediyor. Durumada sanklarn esas hakkndaki savunmalarn yaptklar belirtildi. 15 Temmuzdaki darbe giriimi srasnda Aknc Üssündeki eylemler ile ilgili olarak 486 sankl davann 17. Celsesi de Ankarada balad.

Ana Sayfaya Git