Kaçırılan askerin ailesi yardım istedi

Bitlis’te 21 Haziran’da PKK mensuplarınca kaçırılan askerin Yüksekova nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Kayıp askerin babası İnsan Hakları Derneği Hakkari Şubesi’ne başvurarak yardım talebinde bulundu.

Haberler 29.06.2012 - 10:31 Son Güncelleme : 29.06.2012 - 10:31

Bitlis Buzlupınar mevkiinde yollarını kesen teröristlerce kaçırılan askerden hala haber alınamadı. Aynı zamanda kaçırılan iki öğretmen serbest bırakılmıştı. Kaçırlan asker Vahdettin Kayanın Hakkârinin Yüksekova ilçesinde oturduğu öğrenildi. İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesine başvuran baba İsmail Kaya İHDden hukuki destek talebinde bulundu.

Konu ile ilgili İHD Hakkari Şubesinde açıklama yapan İHD Şube Sekreteri Sait Çağlayan, 21 Haziranda Bitliste 2 öğretmen ile birlikte Yüksekova nüfusuna kayıtlı er Vahdettin Kayanın PKKlılarca alıkonuldu. Daha sonra 2 öğretmen serbest bırakıldı. Ancak er Vahdettin Kaya hala PKKlıların elindedir. Biz insan hakları savunucuları olarak yaşam hakkının kutsal olduğuna inanıyoruz. Biz bu durumda askerin yaşamından endişe ediyoruz. PKKlılar bir an önce er Vahdettin Kayaı serbest bırakmalarını istiyoruz. şeklinde konuştu.

OĞLUM 20 YAŞINDA, EVLİ VE BİR ÇOCUĞU VAR

Daha sonra söz alan baba İsmail Kaya oğlunun PKKlılar tarafından kaçırıldığını basından duyduklarını anlatarak, 21 Haziran akşamı 2si öğretmen 3 kişinin kaçırıldığı bilgisi üzerine yaptığımız araştırmada kaçırılanlardan birinin oğlum Vahdettin olduğunu öğrendim. Bunun üzerine askerlik şubesi yetkilileri ile irtibata geçerek oğlum ile ilgili bilgi almaya çalıştım. Sonuçta oğlumun alıkonulduğunu öğrendim. Bunun zerine İnsan Hakları Derneğine hukuki yardım talebinde bulunmak için başvuru yaptım. dedi.

Oğlunun 20 yaşında olduğunu ve 2 ameliyat geçirdiğini anlatan baba Kaya, Benim oğlum Hatayın İskenderun ilçesinde 10 aydır askerlik yapıyordu. Geçirdiği 2 ayrı ameliyatın ardından 25 günlük izin almıştı. Vahdettin evli ve 1 çocuk babasıdır. Hem annesi hem de eşi ve çocuğu çok mağdur perişan bir haldedir. Ben oğlumun sapasağlam bir şekilde bana teslim edilmesini istiyorum. belirtti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır