Karamollaoğlu: Barışa katkı sağlayan girişimleri destekliyoruz

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, siyaset sürecinde barışa katkı sağlayan girişimleri desteklediklerini belirtti.

Haberler 03.06.2019 - 11:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Saadet Partisi Diyarbakr l Bakanl tarafndan Merkez Balar ilçesinde bir düün salonunda düzenledii iftar programna; Saadet Partisi Genel Bakan Temel Karamollaolu, Genel Bakan Yardmcs Sinan Ejderolu, Genel Sekreteri Tacettin çetinkaya, Altan Tan ve geçmi dönem belediye bakan adaylar katld.

Diyarbakr l Bakan Fesih Bozann yapt açl konumas ile balayan programda davetlilere hitapta bulunan Karamollaolu, yerel seçimlerden sonra hükümet tarafndan avukatlarn Abullah Öcalanla görümesini olumlu deerlendirerek, bu tür giriimleri desteklediklerini belirtti.

BARIA KATKI SUNMAK

Bar ve huzurun tesisi önce adaletin salanmasyla olabileceine vurgu yapan Karamollaolu, Önce bu ülkeyi yönetenlerin, siyasette bulunan insanlarn lisanslarn, üsluplarn barçl bir istikamete yönlendirmeleriyle olur. Birisi bar, adaleti istedi diye onu suçlamak bize yakmaz. Herkese kucak açtmz için biz suçlandk. Güneydouda dhil bu ülkede yaayan herkesi kucaklamak mecburiyetinde olduumuzu vurgulayarak söylediimiz için bizleri de itham etmeye kalktlar. Ama imdi hemen mahalli seçimlerinde arkasndan mralda avukatlarn Öcalan ile temasna imkan salanyor. 3 bin kiiye yakn insan oruç protestosu gibi açlk grevi yapyordu, o da durdu. Bu tür bara katk salayan giriimleri elbette destekliyoruz. dedi.

SLAM CORAFYASINDA

slam corafyasnda yaananlara da deinen Karamollaolu, Her yerde özellikle slam aleminde kan ve gözya vardr. Hemen yanmzda Suriye, u anda çok ciddi çatmalarn olduu bir ülke. Libyada insanlar birbirlerini yiyor, Yemende her gün Müslümanlar birbirlerini bombalyor, ayn skntlar Arakanda da var. Kendi civarmzda, Irak, randa çatmalar oluyor. Bunlar bizi üzüyor. Kadim bir mücadele olan Filistinde, Kemirde de devam ediyor. Ama bizi üzen bu bölgelerin tamamna baktmzda Müslümanlar birbirlerini katlediyor, yiyor. eklinde konutu.

Bölgede yaananlar da d güçlerin oyunu olduuna dikkat çeken Karamollaolu unlar söyledi:

Biz kendi kendimizi adeta yok etmenin admlarn atyor, çabas içerisine girmi gözüküyoruz. Dardakiler kkrtyor, bizi birbirimize düürüyorlar. Ama kabahati ileyen biziz. Bunu slam alemi bir türlü idrak edemedi, bir araya gelemedi. Ne kendi problemlerimizi çözebildik ne de gayret gösterip bar ve huzuru tesis edebildik.

Ana Sayfaya Git